Arthur zat 3 dagen in een boom

2.jpg

Toen we op een donderdagmiddag onze kat Arthur al een tijdje niet hadden gezien, hebben mijn man en ik buiten eerst maar eens geroepen.

Arthur gaat normaal gesproken nooit lang en ver van huis. Toen hij er 's avonds nog niet was, hebben we weer een rondje gelopen en hem geroepen.
Het zat ons toch niet lekker.

Toen hij de volgende ochtend er nog niet was ben ik direct bij buren gaan vragen of hij niet in hun garage of schuur zou zitten. Dit was niet het geval en niemand, behalve onze naaste buren, hadden hem überhaupt ooit gezien.
Ik wist ook wel dat hij niet ver van huis ging.

De tweede dag dat hij weg was heb ik in het dorp allemaal briefjes opgehangen en het verhaal op facebook gezet. Ook ben ik het weilandje tegen over ons huis gaan uitkammen. Bermen e.d. hadden we allang doorzocht.
Ik kreeg een steeds akeliger gevoel, ook omdat we ooit jaren geleden een poes zijn kwijt geraakt en daar hebben we nooit meer wat van vernomen. De onzekerheid is het ergste.

Toen ik op dag 3 toch nog wat verder weg flyers wilde ophangen, besloot ik ook nog even naar het huis aan de andere kant van het weiland te gaan om het daar te vragen. De bewoonster bleek niet thuis te zijn.

Tegen beter weten in, dacht ik, heb ik hem toch nog maar een keer geroepen. En warempel, ik hoorde hem. Eerst wat zacht, toen heel hard bijna gillend.

Arthur bleek boven in een boom te zitten en durfde er zelf niet uit. Toen hij mij zag kon ik hem, al draaiend om de boom, zo leiden dat hij toch zelf de boom is uitgekomen.

Ik was zo blij hem weer terug te hebben. We zijn al eerder een paar keer langs die plek geweest, de boom stond naast het fietspad, maar toen hadden we niks gehoord.
Waarom hij de boom is ingekropen weet ik niet, maar zelf is hij ook heel blij om terug te zien.

Voorlopig moet hij alleen nu wel met een gps tracker om lopen, zodat ik weet waar hij is. Ik kan deze apparaatjes echt aanbevelen. Eerder hebben wij zo ook na een halve dag onze poes uit de boom weten te halen.

Maar ook nu blijkt maar weer, geef niet te snel op en blijf vooral zelf zoeken en roepen.