Joep

hhb7d607_img_20181128_144009027.jpg

Joep is na een aanrijding op de straatweg de landerijen ingerend.

Het gebeurde 's avonds om 9 uur. Eerst denk je, die halen we zo weer in of hij komt zo wel weer terug.
Maar ondanks dat we gelijk achter hem aangegaan zijn, was hij in geen velden of wegen meer te bekennen. We hebben zelfs het eerste deel van zijn vluchtroute ontdekt (een bewoner had hem zien rennen) en zijn daar langs gegaan, vlak nadat hij weg was gelopen.

Na uren zoeken zijn we toch eerst maar gaan slapen. Inmiddels hadden we toen een melding gedaan bij Amivedi, wat gelijk op de facebook pagina kwam. De volgende morgen zijn daar door voor ons wildvreemde mensen al gaan zoeken in de omgeving.

Het bericht is werd zeer snel en vaak gedeeld waardoor we wisten dat veel mensen naar hem uitkeken. Dat gaf een geruststelling, iemand zou hem toch moeten zien.
We wisten niet hoe hij eraan toe was, of hij nog leefde of door inwendig letsel bezweken was en misschien ergens in een van de vele sloten en bosjes in het gebied lag.

Uiteindelijk wist meneer ongezien langs/door twee dorpen te komen en bij ons oude huis aan te komen. Voor ons nog steeds de grote vraag waar hij wel niet langs gegaan en waar hij overnacht heeft.
Hij is een kant op gerend die hijzelf niet kent en we vinden het erg bijzonder dat hij de weg naar 't oude huis toch heeft weten op te pikken.

Onze oude buren zagen hem uiteindelijk door 't park lopen en hebben hem weten te vangen bij ons oude huis. Daar werd hij blij ontvangen door zijn oude buurhondje.
Omdat Joep naar vreemden toe niet altijd even toeschietelijk is was het voor ons erg fijn dat veel bekenden van ons gezocht hebben.

De kans dat hij alsnog zou vluchten bij benadering van vreemden was niet ondenkbaar. Hij heeft er een pijnlijke staart aan overgehouden maar met pijnstillers zwaait hij die toch al weer een beetje heen en weer.

De verwachting is dan ook dat hij in de toekomst weer vrolijk kan zwaaien. Hij reageert gelukkig niet echt anders op verkeer, steekt alleen iets sneller de weg over bij het uitlaten dan eerst.

Al met al grote opluchting hier, en grote dankbaarheid naar iedereen die het bericht heeft gedeeld op facebook en app-groepen in de omgeving en alle mensen die zijn gaan zoeken!