Na acht maanden 14km verderop teruggevonden

5.jpg

Onze kater Link was acht maanden geleden spoorloos verdwenen.

We hebben overal in de wijk (Boerhaavewijk in Haarlem) gezocht, posters en briefjes achtergelaten, en tevergeefs een aantal tips gevolgd die uiteindelijk naar andere katten leiden. Op een gegeven moment hebben we de hoop opgegeven, maar in mijn achterhoofd bleef het knagen, aangezien onze kater gechipt is en er geen enkele melding was gekomen van een asiel of de dierenambulance.

Acht maanden later kregen we ineens een belletje van een dame met de melding dat ze onze kat had gevonden. Bleek dat deze helemaal in Amsterdam (Slotermeer) terecht was gekomen, en daar op straat leefde en rond liep te bedelen om voedsel.

Deze mevrouw was zo lief om voor onze kat te zorgen en mee te nemen naar de dierenarts om zijn chip uit te laten lezen. Hoe Link ooit in Amsterdam terecht is gekomen is me een compleet raadsel, zeker aangezien hij bang is voor autos die aan staan en niet eens de straat om de hoek over durft te steken.

Het enige dat ik me kan bedenken is dat hij op de een of andere manier is meegenomen. Het is namelijk wel een extreem nieuwsgierige en intelligente kat die onder andere deuren open kan maken door te springen en aan de deurklink te hangen. Het is ook een heel aanhankelijke en lieve kat die zich door iedereen laat aaien en oppakken.

Hoe dan ook, nogmaals een goede reden om je huisdieren te laten chippen! Zonder chip was Link nooit teruggekomen. Als je dier gechipt is, geef dan ook niet de hoop op, want dierenambulance, huisartsen, etc scannen altijd alle katten, dus zolang je er niets van terughoort is de kans er altijd dat hij weer opduikt.