Nijlpaard, de held van Heino

gsu3bvc3_Neil en Zepp.JPG

Onze lieve kater Neil, beter bekend als Nijlpaard, is een echte softie.

Tenminste, dat dachten we. Hij kwam de tuin vrijwel niet uit, want dat was te spannend. De muizen waarmee hij aankwam waren altijd eerst gedood door een van onze andere katten. Hij lag het liefst lui in de zon of op bed en keek ons hoofdschuddend aan als we de voerspellen weer vulden met brokjes.

Jeetje, moest hij daar nu werkelijk zoveel moeite voor doen... Maar op een ochtend lag Neil niet op ons bed. Ook was hij niet te vinden bij het voer of in de grote kattenren. Dat het foute boel was dat wisten we meteen.

We hebben de eerste 24 uur op eigen houtje lopen zoeken, maar daarna hebben we direct via de website van Amivedi flyers gemaakt en zijn we deze gaan verspreiden. Er kwamen verschillende reacties op, maar geen van de gemelde katten bleek ons geliefde Nijlpaard te zijn.
Alle wandelingen met de honden hebben wij (en de buren) hem geroepen, vele avonden al rammelend met een bakje brokjes de buurt wakker gehouden en elke zwartwitte kat die we tegenkwamen werd achtervolgd tot we zeker wisten dat het Neil niet was.

Op een gegeven moment heeft Amivedi zijn vermissing weer gedeeld via Facebook en kregen we een melding uit Raalte. We waren zo snel mogelijk ter plaatse, hebben de hele buurt door gelopen, geroepen en gezocht, maar geen Neil.

We konden ook al bijna niet geloven dat hij daar zou zijn. Naarmate de tijd verstreek werd het steeds moeilijker om te geloven dat hij terug zou komen. Maar goed, Neil is gechipt, dus daarmee was de kans dat we iets zouden horen, ook al zou het slecht nieuws zijn, toch echt zo groot mogelijk gemaakt.

En toen ineens, na zes maanden, kregen we een telefoontje van Amivedi: Neil was teruggevonden!! In Raalte was hij een tuin binnengelopen en de bewoonster had gezien dat hij niet in goede conditie verkeerde.
Ze heeft zijn vertrouwen gewonnen en naar binnen gelokt. Twee uur na het telefoontje stonden we er op de stoep en huilden we tranen met tuiten. Van de 5,3 kilo kat was nog slechts 3,8 kilo over, maar hij was het echt!!

Na de nodige medische zorg laten we Neil en de andere katten weer langzaam aan elkaar wennen. Nijlpaard heeft zijn plek op bed terug en lag daar vandaag zelfs al samen met zijn vriend Zepp.
Zijn brokjes krijgt hij momenteel in bakjes, omdat hij moet aansterken. Maar als hij weer op gewicht is, dan mag hij weer met de voerspelletjes aan de gang, anders wordt hij veel te dik.

En wij, wij zijn bezig met het afgazen van onze gehele achtertuin. Want voor een kat is het heerlijk om de wind door zijn haren te kunnen voelen, maar zomaar verdwijnen, dat zit er niet meer in.

Lieve Neil, we zullen je nooit meer een softie noemen. Want die zes maanden durende survivaltocht heeft ons overtuigd. Je bent een held, de held van Heino!