Curiosity didn’t kill the cat!

Felix

Onze Felix verdween afgelopen woensdag.

Hij is een halve buitenkat maar toen hij donderdagavond nog niet terug was werden wij wel erg ongerust. Was hij aangereden of in een auto meegereisd?

Felix is erg nieuwsgierig van aard en klimt zomaar in een openstaande auto als hij de kans krijgt. Zaterdagavond of eigenlijk vroeg in de nacht werd er op het keukenraam geklopt.
De buurman van om de hoek vroeg of wij een kat hadden met de naam Felix. Dankzij de melding die wij hadden gedaan had hij Felix gevonden echter stond er niet het huisnummer bij. Jaha!

Wij kennen wel een Felix! Wat was er gebeurd? Felix was woensdag in het huis van de buren binnengestapt en waarschijnlijk gesschrokken en naar zolder gevlucht. Nu wil het toeval dat het hetzelfde type huis is dus dat kende hij.
Ver weg achter de knieschotten zat hij weggekropen om er wel een aantal keren achter vandaan te komen om lekker in de schone was te gaan poepen!

Zo kwam de buurman erachter toen hij poep aantrof in de mand. De buurvrouw had al kipfilet gekookt en water gegeven maar Felix kwam niet tevoorschijn.
Gelukkig konden wij hem na wat klimwerk achter de knieschotten vandaan plukken.

Na de buren uitgebreid te hebben bedankt gingen wij huiswaarts met een ‘geredde’ Felix!