*De spannende uren*

1378963-v26dzl7e_xlwm

De spannende uren tussen het vermissen van je huisdier en het moment dat je haar terug vindt. Een huisdier kwijtraken is, emotioneel gezien, een groot verlies. Een logeerdier kwijtraken maakt het dubbel zo erg. Gelukkig was het voor ons van betrekkelijk korte duur. Graag deel ik onze ervaring hier mee, in de hoop dat dit ook iets voor de lezers kan betekenen.

We waren onze logeerpoes op een vrijdagavond kwijtgeraakt. De poes, een albino, is doof. Zoeken naar een weggelopen dove poes wordt een stuk lastiger, roepen heeft immers geen zin. De zoektocht in die avond leidde tot niets. De volgende ochtend, op een zaterdag, nam ik contact met Amivedi op. Wat me in een korte tijd opviel, was dat de mensen van Amivedi goed bereikbaar en behulpzaam waren. Ook de site van Amivedi is overzichtelijk en vooral daar zijn de nodige informatie en tips te vinden. De flyers ‘Vermist’ werden huis aan huis uitgedeeld. Bij het uitdelen ontving ik veel emotionele reacties en ondersteuning. Van een buurtbewoner kreeg ik de gouden tip: “gisteren hebben onze honden, bij het uitlaten, een kat in de boom gejaagd”. Blij maar ook geschokt vroeg ik: waar? Welke boom? De buurvrouw vroeg mij naar de kleur van de poes. En het klopte, een witte! We gingen naar dé boom.

De poes zat best hoog in de boom. Snel de ladder van de schuur gehaald. Inmiddels hebben er een aantal van de buren, waaronder onze buurvrouw, haar man en de twee kinderen, zich rondom de boom verzameld. Met enige moeite en met behulp van de buren heb ik de poes uit de boom gehaald. De poes was droog en leek op het oog ongedeerd. Ze had wel honger en dorst, thuis ging ze direct naar de voerbak. Het incident is van 24 uur geleden. Zij doet het goed en reageert normaal. Het enige dat mij opvalt, is dat zij nu nog niet naar buiten lijkt te willen gaan. Een teken van bang zijn, misschien. Hopelijk houdt de poes er niet te lang dit nare gevoel aan over.

Ik bedank de Amivedi-medewerkers / -vrijwilligers voor hun professionele hulp en voor de betrokkenheid. Als laatste nog dit: blijkbaar komt het vaker voor dat een kat door honden de boom in wordt gejaagd. Het zou wel goed zijn als de baas van de hond, bij zo’n incident, er even stil bij staat en op een of ander manier aan de bel trekt.