Zazu na 1,5 jr terug via Amivedi

gow8gqm5_Zazu vermist.jpg

Onze Bengaalse poes verdween maart 2015 plotseling; we hadden haar als kitten met stamboom gekregen, maar toen ze 1,5 jaar oud was én zeer huiselijk, verdween ze toch onverwachts....

Foto's ophangen en rondvragen in de buurt hielp niets en als je dan week na week niets hoort, neemt de hoop op een goede afloop langzaam af...

Zeker nadat we vernamen van de dierenarts, dat er in die periode meerdere Bengalen in de regio verdwenen, vermoedelijk diefstal, begonnen we langzaam de moed te laten zakken.

Totdat verleden week een mevrouw belde naar ons nummer, dat ze al langere tijd een poes bij haar in huis had, die de uiterlijke kenmerken had in de huidtekening, die wel érg overeenkwam met de poes die zij op Amivedi had gezien. We wonen in Lieshout en de dame in Helmond (10 km), dus relatief dichtbij. We zijn er direct naar toe gegaan naar het opgegeven adres van de dame. De bewoners waren reeds op zeer hoge leeftijd en hadden Zazu al bijna een jaar in huis, maar waren er nog niet in geslaagd om de eigenaren te traceren; deels omdat ze niet wisten dat je via de chip dit kon ontdekken en deels omdat het een bijzonder lieve poes was.

Zazu zelf bleek het daar kennelijk ook goed naar haar zin te hebben, maar een poes voor langere tijd hebben, lag eigenlijk niet in de wens van de bewoners en het bleef toch ook vreemd voor zo'n mooie poes. Via een internet speurtocht en na het zien van de foto op Amevidi, waren ze redelijk zeker dat dit dezelfde poes was als de vermiste Zazu....

Bellen, appen en contact gelegd dus; superknap en gaaf gedaan van deze mensen!

Aangekomen vrij direct na binnenkomt kwam ze spinnend op schoot zitten, hetgeen volgens de dame zeer uitzonderlijk was voor de eigenwijze Zazu.... Een teken dat het goed zat. De chip laten checken en: INDERDAAD, ze was het!

Hoe ze is verdwenen zullen we nooit weten en ze ook waar ze eerst nog een half jaar is geweest zal altijd een raadsel blijven; ze ziet er in elk geval super gezond en tevreden uit!

Dankzij Amivedi is het dus gelukt om een zelfs zeer onconventionele wijze, doordat de dame ieder deeltje van het lichaam van Zazu via de Amivedi foto heeft vergeleken en toen contact heeft gelegd!

Grote dank aan haar én Amivedi!!!