Onze poes 'Beer' weer teruggevonden dankzij de tips van Amivedi

3

Onze binnenkat Beertje was 2 dagen geleden uit huis ontsnapt.

En ondanks de zoekactie de eerste dag, zat de moed er toen nog goed in.
Hoe ver kon ze zijn, ze zat vast in de buurt, de meeste katten komen tussen avond- en ochtenschemering terug enz.

Toch allemaal dooddoeners als het niet snel genoeg gaat naar je zin. Zo'n 12u na haar vermissing dus toch maar vast een Amivedi melding aangemaakt.
En omdat de vakantieperiode is aangebroken en veel mensen hun huis voor langere tijd verlaten, toch alvast geflyerd, posters opgehangen en de buurtapp verwittigd. Immers, eenmaal op vakantie duurt het zo 2-3wkn voordat zo'n schuurtje werk open gaat en je kat er evt weer uit kan.

Dankzij vele tips van Amivedi nog andere acties ondernomen. Vooral de doorlinkwebsite naar katvermist.com heeft mogelijk tot haar terugkeer geleid (specifieke tips hoe je binenkatten terugvindt).

Moe, angstig en vol honger kwam onze Beertje vanmorgen zelf na een nachtelijke zoektocht weer terug!
In plaats van te roepen hebben we ons laatste zoekrondje in de buurt gepraat, bijna gefluisterd zelfs, een geurspoor uitgezet, en zijn we om naast de rondjes overdag 23 en 5u gaan zoeken.
Dat rondje leverde bovendien info op dat er in tuinen rondom die van ons veel water te vinden was (stromende fontein gehoord), informatie die ik overdag door leefgeluiden nooit had kunnen achterhalen. Vooral met de huidige warmte een geruststelling voor de overleefmodus.

Een uur na dit zoekrondje was ze terug! Amivedi, dank voor het meedenken en voor jullie posteropzet; door jullie konden we snel schakelen en actie ondernemen!.