Tweet

5dif4jvh_image.png

Op woensdagavond 30 juni onsnapte mijn tamme grasparkietje Tweet door een openstaand raam naar buiten.
Meteen buiten gaan zoeken, terwijl een van mijn zoons binnen bleef, ramen wijd open met de hoop dat hij terug zou vliegen.
Echter zonder resultaat. Het werd snel donker, dus op facebook een openbaar bericht gemaakt. Via mijn vriend kreeg ik de link van Amivedi, waar ik nog nooit van had gehoord. Dus deze ook meteen ingevuld.
Meteen wat flyers uitgeprint om de volgende dag op te hangen. De volgende dag zag ik van Amivedi een bericht op Facebook voorbij komen; "Tweet is vermist".
Wauw....dat was snel geplaatst dacht ik nog. Na mijn werk is mijn vriend ook gekomen om te zoeken naar Tweet. Het hele dorp doorgelopen, zonder resultaat en nog flyers opgehangen en hier en daar aangebeld bij mensen.
We zagen het somber in en beseften dat we Tweet wellicht nooit meer terug zouden vinden. We zouden dit karakteristieke pietje echt missen, zijn ondeugende streken, altijd energiek en opgewekt en vreselijl nieuwsgierig.
Opeens ging 's avonds de telefoon; Amivedi....Tweet was gevonden op de camping nog geen 500 meter verderop van waar ik woon.
Het was inderdaad Tweet!
Door zijn tamme gedrag is hij bij die mensen die op de camping verbleven op de schouder gaan zitten en was niet meer weg te slaan bij het avondeten, zie foto.
Daarna hebben deze mensen Amivedi opgezocht op internet en zagen ze de advertentie van Tweet en hebben meteen gebeld.
Ben ze erg dankbaar.