Pipo

valkparkiet

Wat was ik blij met het telefoontje van Conny van Amivedi waarin zij vertelde dat er bij mij in de buurt een valkparkiet gevonden was die voldeed aan de beschrijving van Pipo.
Ik moest nog wel even in spanning blijven omdat de vindster, Natasja, nog op haar werk verbleef. Nadat ik 's avonds had gebeld mocht ik direct komen.
Natasja stond al met haar hondje op mij te wachten vlak bij haar huis. Binnengekomen zag ik Pipo al zitten in de kooi van Natasja, waar twee uur voor ze Pipo redde nog haar dwergpapegaai in had gezeten die ze met pijn in haar hart, na 4 maanden had weg moeten doen vanwege geluidoverlast.
Ik liep naar de kooi toe en ja ik wist het zeker het is Pipo want hij zei heel zachtjes Pipo!
Natasja vertelde dat ze heftig geschreeuw van eksters hoorde, ze rende naar buiten zag een kleinere grijze vogel tussen de eksters zitten die gepikt werd.
Ze bedacht zich geen moment jaagde de eksters weg, pakte Pipo op die direct haar vinger vastpakte met zijn snavel, en pas losliet toen ze hem aan de overkant in haar gang in veiligheid had gebracht.
Hij ging met gespreide vleugels op de grond zitten en zag er meer dood dan levend uit.
Nadat ze Pipo in haar eigen kooi had gezet is hij weer helemaal bijgekomen.
Na een nachtje slapen en lekker rondgevlogen te hebben in haar kamer, heeft ze samen met mij Pipo in haar kooi in haar auto gezet en netjes thuis gebracht.
Wat ben ik blij (ook mij man) dat Pipo weer in zijn eigen kooi zit speelt en rondvliegt en roept Pipo lief Pipo lekker ding.