Pommes weer thuis

cr040wv6_IMG_1381.jpg

Na ruim zes weken in spanning te hebben gezeten is onze Pommes weer thuis! Amivedi, dierenasiel, dierenambulance, dierenartsen, Facebook, flyers, buurtblaadje, next-door app, buurt app; alle opties geprobeerd. Meerdere keren gebeld door behulpzame mensen die een zwarte kat gezien hadden, maar nooit onze Pommes. Tot afgelopen dinsdag.

Een vriendelijke dame belde en vertelde dat ze sinds twee dagen een zwarte kat in haar fietsenhok en tuin zag die niet weg wilde. Via 'sharing is caring', een FB-site, had ze een oproep geplaatst waarop iemand haar de Amivedi-poster van Pommes stuurde en ze mijn telefoonnummer kreeg. Natuurlijk ben ik meteen gaan kijken, waarbij ik de tuin niet in kon omdat ze op haar werk was. In eerste instantie herkende ik Pommes niet; van een volslanke statige kater was hij in een mager scharminkel veranderd. Hij reageerde wel op mijn stem, maar durfde niet uit de tuin te komen. Via een buurman met een los plankje in de schutting van de tuin kon ik hem lokken met voer. Gelukkig liet hij zich optillen en kon ik hem in een draagmandje (van dezelfde buurman) meenemen, op de fiets, naar de dierenarts die een paar straten verder een praktijk heeft. Gelukkig is Pommes gechipt, want hij leek echt niet op de kater die op 16 februari was verdwenen.

Groot was dan ook de vreugde toen de chip-lezer liet zien dat het inderdaad om Pommes ging! Na een paar vreugdetranen en een glaasje water gauw naar huis waar mijn drie dochters al op ons stonden te wachten. Pommes liep eerst een beetje onwennig door het huis, krabde aan de krabpaal, snuffelde eens aan de kattenbak maar rende meteen naar zijn eetplek toen ik met de voerbak rammelde. Pas in de avond kroop hij in zijn mandje.

Nu, drie dagen verder, is hij weer helemaal gewend maar hij staat toch nog in 'overlevingsmodus'. Hij vraagt vaak om eten, springt op het aanrecht om in het bio-bakje iets eetbaars te zoeken en duwt onze andere kat weg als het om eten gaat. Gelukkig mankeert hem verder niets en is hij niet bang, schuw of agressief geworden. We zijn verschrikkelijk blij dat hij weer thuis is en ik hoop dat we nooit meer mee hoeven te maken dat hij of onze andere kat kwijtraakt.