Twix, waar ben je geweest?

twix

Mijn katertje Twix kwam ineens niet meer terug naar huis: voorheen meldde hij zich om het half uur. De paniek sloeg toe toen hij er 's avonds nog niet was. Amivedi is dan het eerste waar ik aan denk om aan te melden. Iedere dag, avond en nacht ben ik gaan zoeken. Ik heb werkelijk alles uit de kast getrokken want hij zou en moest thuis komen.

Zelfs een eigen katten-vangkooi heb ik aangeschaft. De weken gingen voorbij; wat leken die lang te duren. Op een avond, een maand later, rond 20.00 uur reed ik door een straat (2 straten van huis) en zag een slanke kat rennen. Ik heb meteen de auto aan de kant gezet en begon te roepen. Ik kreeg constant reactie terug en toen stond hij voor mijn voeten. Meteen heb ik hem opgepakt en een vreugde-dansje gedaan. Hij was het echt; zó blij.

Meteen naar huis. De dierenarts heeft hem nog even gecontroleerd; hij had zijn 2 bovenste tanden afgebroken en zijn nageltjes afgeschuurd (misschien van een aanrijding?). Gelukkig ging verder alles goed met hem. Stoer ook; terwijl ik denk dat hij het buiten niet redt, heeft hij het toch gedaan. En toch wordt nu de tuin afgezet want ik wil dit niet nog een keer meemaken. Ondanks dat ik Twix zelf gevonden heb, is het zo fijn dat anderen meekijken, -leven, denken.

Dank aan Amivedi dat jullie er zijn!