Nog geen jaar oud en 6,5 weken foetsie!!!!

katten-0016

Op zaterdag 3 maart kwam onze Choco van 11 maanden opeens niet binnen 's avonds. Vreemd, hij blijft namelijk nooit zolang buiten. Maar we gingen toch maar naar bed, hij zou zó wel door het luikje naar binnen komen en lekker gaan slapen.

Ik schrok toen hij er 's morgens nog steeds niet was. Direct de dierenambulance en de asielen in de omgeving gebeld. Niemand had iets gezien of gehoord. Wel de tip Amivedi in te schakelen. Dat dus ook direct gedaan en de kinderen hebben in een brede straal om ons huis aangebeld en vermissingsflyers afgegeven met de vraag of men in schuurtjes en garages wilde kijken. Daarnaast vele posters op bomen en lantaarnpalen geplakt, bij elke dierenarts in het Gooi een poster opgeprikt, Instagram en Facebook gebruikt, op Marktplaats twee oproepen geplaatst en eindeloos door de buurt gezocht en geroepen. Maar helaas niets.

Tot we gisteravond werden gebeld door de dierenambulance: Choco was terecht! Aan de andere kant van het dorp was hij met een vrouw mee naar binnen gelopen en na 45 dagen was eindelijk terug! We waren er eigenlijk al vanuit gegaan dat we m nooit meer zouden zien. Hij is wel van 5,5 kilo naar 3,5 kilo gegaan, heeft een flinke wond in z'n snoet, stinkt een uur in de wind en heeft over z'n hele vacht klitten zo groot als een tennisbal, maar hij is er weer! Zijn broertje Ober is er nog een beetje door onthutst en blaast naar hem, maar dat zijn allemaal zaken die wel goed komen. We zijn uitzinnig blij om hem terug te hebben. Hijzelf ook: loopt alleen maar luid spinnend achter ons aan, en chippen helpt dus écht! Anders hadden we hem vast nooit teruggezien. Voor eenieder in eenzelfde situatie: het is nooit te laat: ook jullie kat kan nog thuiskomen! Sterkte.

Bedankt Amivedi!