Symphony eindelijk terug

oeirv770_IMG-20180408-WA0008.jpeg

5 maart was de eerste lente dag van het jaar. Op voorzichtige wijze dachten wij onze kat de buurt te tonen en rustig buiten te laten verkennen. Eerst een paar keer snuffelen en terugwandelen, totdat ze zichzelf niet meer liet zien en uiteindelijk 31 dagen bij ons weg bleef.

Een groot gemis in ons huis. De stilte is iets waar je niet aan kan wennen, zolang je weet dat er een kans is dat ze terugkomt dus heb ik meteen een melding gedaan bij Amivedi. Daarnaast ook via Amivedi posters laten genereren en verspreiden en dat heeft, na ruim 4 weken, geholpen.

Tijdens een grote storm met hoos- en onweersbuien is Symphony met een andere kat meegelopen naar zijn huis en daar gaan schuilen. Gezien de zeer magere staat van Symphony hebben de bewoners haar even naar binnengehaald en wat eten gegeven. Na rondkijken op Amivedi is het snel gegaan. Symphony werd meteen herkend en na bellen met Amivedi zijn ze bij ons gekomen en dezelfde avond is ze nog bij ons terug gekomen. Haar gewicht was schrikken en na weken van gemis, toch zekere voor het onzekere gekozen en haar naar de dierenarts gestuurd. Verder helemaal gezond, maar 1/3 van het gewicht kwijtraken is nooit goed. Dus nu goed opletten, flink aansterken en er weer bovenop komen.

Na het lezen van veel verhalen geven veel mensen aan dat 'katten doen alsof ze nooit zijn weg geweest'. Tot nu heb ik nooit begrepen wat ze daar nu mee bedoelen. Vanaf het moment dat ze thuis is, heeft ze haar eigen plekje weer gevonden en rent ze met het krijgen van eten meteen naar de plek waar het eten altijd heeft gestaan. Alsof ze weer terug is op de vertrouwde plek en weer met geluk kan leven. Amivedi, ontzettend bedankt voor het ontwikkelen en bijhouden van deze website. Jullie waren goed te bereiken, voor ons maar ook de vinders. Ik hoop dat nog vele mensen via jullie hun verloren huisdier terug weten te krijgen!