Jingles terecht

Tribal-Digibiz

Top zoals het melden van een vermist dier via Amivedi werkt!

Onze 7-jarige Maine Coon Jingles komt nooit buiten de tuin maar ging op 10 december 2018 toch op stap voor een avontuurlijke (hele lange) wandeling.
Waarschijnlijk was hij al uren weg toen we het in de gaten kregen, wat voor ons heel verontrustend os omdat hij nooit op straat komt en het verkeer niet kent.
Omdat we hem nergens in onze wijk zagen, hebben we hem als vermist opgegeven via de Amivedi site.

Het facebook bericht werd direct gedeeld en dat gaf ons toch een klein beetje rust. Ook het feit dat hij als 'binnenkat' wel gechipt is - op advies van de dierenarts - gaf rust. Dan is hij in elk geval te herkennen aan die chip.

Uiteindelijk wist Jingles zelf zijn weg naar huis de vinden en stond hij ineens midden in de nacht bij de achterdeur. Misschien geholpen door het gebruikte kattenzand bij de poort en voordeur?
Dat was een tip van Amivedi waar we zelf niet aan hadden gedacht; katten herkennen blijkbaar de geur van het zand uit hun kattenbak.

Wij zijn in elk geval heel opgelucht dat Jingles weer thuis is. Gezond en wel maar heel moe, uitgehongerd en nu nog steeds een beetje uit z'n doen. Het blijft de grote vraag waar hij naar toe gewandeld is.... J.