Remi weer thuis

Ruimte

Wij zijn onze lieve kater in juli kwijt geraakt en hij werd ruim drie maanden later gevonden!

Al die tijd heeft hij rondgezworven. Sterk vermagerd en een redelijk gehavend, maar verder gezond. In volledige herkenning kon ik hem in mijn armen sluiten door een heel kordate actie van de dierenambulance.

Zij werden in oktober gebeld door bewoners van een dorpje dat er een 'zwerfkatje' rondliep in de buurt.
Dit dorp lag bijna in het midden van ons oude adres en ons nieuwe adres waar we naartoe aan het verhuizen waren. Wij dachten dat onze Remi zich al behoorlijk thuis voelde.

Natuurlijk hebben wij direct nadat onze kat was weggelopen alles gedaan wat in ons vermogen lag om de kans op zijn terugkeer te vergroten. Wekenlang iedere avond s avonds gezocht, geflyerd in de buurt waar hij was kwijt geraakt, aangemeld bij Amivedi en posters gehangen bij alle dierenarts praktijken in de buurt en op openbare plekken in de nabije omgeving.
Maar ondertussen was hij op weg naar zijn oude adres, dwars door een zeer groot bebost gebied.

Je hoort die verhalen wel eens, maar ik kon het me niet voorstellen, want Remi is van nature een bang en heel aanhankelijk katertje. Maar hij heeft dus drie maanden rondgezworven en weten wij veel wat hij allemaal heeft mee gemaakt.

Iedere week bleven wij nog checken op Amivedi, maar helaas was er geen Remi gevonden. Ik hield me voor dat hij dan waarschijnlijk door een gezin of persoon was geadopteerd en daar nu happy was (want had ook nergens een overlijdensmelding gevonden).
Totdat ik dus door de dierenambulance gebeld werd dat zij waarschijnlijk Remi opgepikt hadden.

Hoewel de ambulance vooral bedoeld is voor aangereden of heel zieke dieren, hebben zij Remi opgehaald omdat meerdere mensen in de buurt waar hij zich bevond, melding maakten van een jammerend katje.
Een van de medewerkers van de dierenambulance is toen op Amivedi gaan zoeken (petje af, want dit deed ze in haar vrije tijd) en vond de melding van onze Remi. En daarop werd ik direct gebeld!

Geweldig! Door de tralies van zijn kooitje (waar hij overigens zeer goed verzorgd lag bij te komen van drie maanden zwerven in angst en met continue honger) stak hij gelijk zijn pootjes en neusje naar me toe.
Wat een fantastisch moment! Thuis gekomen, was hij direct vertrouwd.

Hij wil vooral heel veel eten, heeft nu na anderhalve dag nog wel sterke diarree, maar wordt al sterker en rustiger. De dierenarts heeft hem onderzocht en adviseert dat hij vooral veel moet aansterken. Hij eet, drinkt, slaapt en geniet van de warmte, de vele knuffels, heel veel op schoot liggen en avonds op ons bed liggen, als ook van de muziek die we speciaal voor hem uitkiezen.
Maar ook het vertrouwde samenzijn met ook onze hond. Hij is heel mager, ietwat schichtig, maar we weten zeker dat het helemaal goed gaat komen!

We zijn super happy. En natuurlijk hebben we hem direct laten chippen, dit gebeurt ons niet nog een keer.

Fantastisch dat onze Remi uiteindelijk via Amivedi en de geweldige actie van de dierenambulance, haar weg naar ons heeft mogen/kunnen terugvinden!

Jammer dat zoveel mensen die zelf geen huisdier hebben (of kwijtzijn) het bestaan van Amivedi niet kennen. Het nemen van een fotootje van een zoekend of zwervend dier en deze op Amivedi aanmelden is eigenlijk zo simpel en zal zoveel verdrietige baasjes die hun dier kwijt zijn, zo enorm, gelukkig kunnen maken!

Veel dank Amivedi, veel dank ook aan de dierenambulance Gooi & Vechtstreek.