Kat terugvinden

Ruimte

Graag deel ik het verhaal over onze kat Guus.

Onze Guus is een kat van 1.5 jaar oud. Deze kat hebben we ongeveer 5 weken geleden overgenomen van zijn vorige eigenaar.

Guus is tot nu toe een binnenkat geweest en wij hebben hem overgenomen met het doel Guus op termijn naar buiten te laten gaan omdat hij hier erg behoefte aan heeft.
Het kattenluikje hebben we even op slot gedaan omdat Guus eerst moet wennen aan zijn nieuwe onderkomen.

Na een dagje weg te zijn geweest troffen we bij thuiskomst het kattenluikje kapot aan. En Guus was weg.
Wij gelijk roepen en met een bakje voer rammelen. Maar geen Guus.

De dag erna hebben we Guus heel even in onze tuin zien lopen, maar was ook gelijk weer weg. Na wat zoeken op Internet over vermiste katten kwam ik tot de ontdekking dat binnenkatten die voor het eerst naar buiten gaan vaak een rustig plekje opzoeken in de buurt.
Maar wat ik ook riep of met een bakje voer rammelde, geen Guus.

Na 2 dagen ben ik in het donker in de tuin gaan zitten en weer geroepen. Toen kreeg ik antwoord! In het donker durfde Guus wel tevoorschijn te komen!
Hij kwam binnen op de mat om te eten, maar durfde niet verder te komen en vluchtte uiteindelijk weer naar buiten.
De volgende ochtend bij het ontwaken liep Guus Mauwend om ons bed! Hij was zelf door het kattenluikje weer binnengekomen. V

anaf nu hoeft het kattenluikje niet meer op slot. Dus tip bij vermiste kat, ga in het donker rustig buiten zitten, en zachtjes praten of roepen. En ga hem niet opjagen! Hopelijk werkt dit bij meerdere katten.