Puss weer thuis

Puss

In verband met verhuizingen moest Puss tijdelijk ergens anders logeren. Ik heb haar bij mijn zus in Leidsche Rijn gebracht, zelf woon ik in Vianen dus de kans dat ze in de war zou raken en naar het oude huis zou lopen schatte ik vrij klein in.

Na een paar weken lieten we haar ook buiten, omdat ze constant voor de deur stond te mauwen. De eerste 2 weken ging dat goed, maar daarna kwam ze niet meer opdagen. De eerste weken hebben we intensief gezocht en heb ik Puss aangemeld als vermist bij Amivedi, de dierenbescherming, sociale media en haar chip. Na een paar maanden was ik het vertrouwen dat Puss weer terug zou komen een beetje verloren, wel bleef ik hoop houden en om me heen kijken. Na ruim 8 maanden werden we totaal onverwachts gebeld dat Puss mogelijk al die tijd bij een gezin in de Meern in de tuin heeft gezeten.

Daar kreeg ze wel af en toe wat te eten, maar ze hebben haar bewust niet binnen gelaten. Via een wijk app is geprobeerd om de eigenaar te achterhalen. Ook is gekeken tussen de vermiste dieren op de site van Amivedi, maar omdat er zo veel katten vermist worden is het een onbegonnen zoektocht. Uiteindelijk besloot het gezin Puss bij Amivedi aan te melden, direct werd de link met Puss gelegd door de medewerker van Amivedi en contact gezocht met ons. Toen ik de foto zag was ik er zeker van dat het Puss was. Direct zijn we daar gaan kijken, uiteraard was Puss op dat moment niet aanwezig.

Het gezin in de Meern zou naar Puss blijven uitkijken en zodra ze haar zien haar vasthouden en ons bellen. Diezelfde avond nog werden we gebeld. Mede dankzij de goede zorgen van het gezin en de bewuste zoektocht naar de eigenaar en alertheid van Amivedi, hebben we Puss na een lange periode eindelijk gevonden.