Billie weer thuis!

cat animationn

Toen we een paar dagen op vakantie waren, kwam onze kat Billie plots niet meer thuis, terwijl er goed voor hem gezorgd werd. Ondanks dat zijn oppassers al flink hadden gezocht, liet hij zich niet meer zien. De dag na zijn vermissing zijn we thuisgekomen en hebben we direct flink gezocht in de omgeving. Maar helaas geen Billie te bekennen.

Die avond was het oud op nieuw, iets wat Billie met zijn 8 maanden nog niet had meegemaakt. We wisten dan ook niet hoe hij daar op zou reageren en hadden hem natuurlijk het liefste binnen... Helaas lukte het ons niet om hem voor die tijd thuis te krijgen. Hij bleek onvindbaar. Vervolgens ben ik gestart met mijn 'grootscheepse' zoekactie: aanmelden op Amivedi en berichten plaatsen via Facebook, die enorm veel gedeeld werden. Van Amivedi kreeg ik een zeer uitgebreide mail met allerlei tips, die ik allemaal afgewerkt hebt. Zo ook de tip om een "advertentie" op marktplaats te plaatsen in de rubriek 'Vermiste huisdieren'. Dat bleek uiteindelijk de gouden tip te zijn voor mij.... Maar helaas heb ik nog enkele dagen in spanning gezeten. Of eigenlijk gelopen, want elk vrij uurtje heb ik flyers in de brievenbussen gedaan en posters opgehangen. Met effect, want ik kreeg regelmatig bericht dat Billie gezien was. Soms zelfs bijna bij huis! Hoewel het een fijne gedachte was dat Billie het vuurwerk had overleefd en nog in de omgeving rondliep, was het erg frustrerend om hem steeds mis te lopen.

Billie is een erg aanhankelijk beestje en bleek veel contact te leggen met mensen. Onze verwachting was dan ook dat hij bij iemand binnen zat. Maar bij wie? Ik móest en zóu diegene bereiken, dus bleef ik door gaan met flyeren. En na week kwam daar dan het verlossende bericht: Billie was gevonden! Op de dag dat Billie 7 dagen vermist was, kreeg ik 's nachts een berichtje via marktplaats. "Ik heb goed nieuws voor jou!" stuurde deze man, samen met een aantal foto's van Billie. Hij had Billie de dag ervoor miauwend aangetroffen bij zijn voordeur. Oh wat was ik blij!

De volgende ochtend ben ik er naar toe gegaan en heb ik Billie mee naar huis genomen. Eindelijk! Eenmaal thuis heeft hij flink gegeten en gedronken, en ging hij ook meteen spelen met onze honden. Maar na een uurtje is hij in zijn mandje gaan liggen en nu ligt hij alweer uren te slapen. Hartstikke moe waarschijnlijk van zijn avontuur. Net als zijn baasje... Maar de blijdschap overheerst, want mijn lieve vriend is eindelijk weer thuis! Amivedi: nogmaals dank voor jullie steun en tips!