De avonturen van Bink...

fctb8let_tempImageForSave-0.jpg

Sinds anderhalf jaar hebben wij een ontzettend leuke kater Bink. Hij is pikzwart en lijkt op een Panter. De naam Panter was ook eigenlijk beter geschikt geweest. Deze lieve kat is volledig in zijn element in onze wijk. Het is een sociale kat met veel vriendjes en ook een vriendinnetje Lily. Zomers huppelen ze met z'n allen vrolijk rond. Komen elkaar opzoeken. Hij maakt ook geregeld ruzie met een andere kater en is al twee keer gehavend thuis gekomen. Maar dat hoort bij zo'n stoere panter. En daar hoort ook jagen bij.

Afgelopen zomer vond hij ons zo lief! Hij kwam elke dag met een kadootje, muizen, kikkers, slakken, rivierkreeften en toen we van vakantie terugkwamen kwam hij met een duif aanlopen. Afschuwelijk. Maar ja, hij kan zich dus blijkbaar goed redden in de natuur. Afgelopen 5 januari kwam Bink een nachtje niet thuis. Dat gebeurt wel vaker dus geen stress. Ik was echter een paar dagen op reis, en bij terugkomst geen Bink. Mijn gezin had mij gespaard door niet te zeggen dat hij weg was.

Drie nachten al nota bene. Direct Amivedi ingeschakeld en alle tips gezocht die ik maar kon vinden. Flyeren, briefjes in de bussen, gedragen kleding buiten, kattenbak buitengezet, roepen, rondlopen met voederbakje, speeltje mee. Alles wat je maar kon verzinnen heb ik gedaan. Ik was blij met de buurtapp want kon direct alle buren vragen in garages en schuren te kijken. Het flyeren had ook echt zin want ben een paar keer gebeld met de melding dat er een zwarte kat was gesignaleerd. Ook heb ik in een straal van 1 km rondgefietst vanaf steeds een ander punt en op de weg terug naar huis Bink geroepen.

En ik heb een keer in de nacht rond 3 uur opgezeten om te kijken of hij voor de deur zat. Soms laten katten zich in de nacht wel zien, maar omdat wij geen luik hebben kon hij niet zomaar naar binnen. Helaas heeft dit alles niets opgeleverd. Na een week was Bink nog steeds niet terug. De hele week kreeg ik appjes van buren en de hele wijk leefde mee. Tot 12 januari, precies een week later. Ik was een vriendin aan het helpen met verhuizen voor wat afleiding en had mijn telefoon niet bij me. Later keek ik in mijn tas en zag dat ik tig oproepen had gemist en een app van een buurvrouw. Bink was gevonden!

Ik moest zo snel mogelijk naar huis komen. De hele stoep stond met buren, echt hilarisch. Wat bleek. De buurvrouw zag een roos bloeien in de tuin. Ze vond het raar en ging de roos snoeien. Haar oog viel op haar houten bootje op de vlonder. Deze staat normaal schuin tegen de kant om vocht te voorkomen, maar lag nu op z'n kop plat op de grond. Ineens ging bij haar een lampje branden. Het zou toch niet...Met angst en beven heeft ze het bootje opgetild en floep floep twee katten speurden weg! Twee! Bink vloog onze kant op en de andere zijn kant op. Een week lang hebben deze katten onder een bootje gezeten. Ze konden geen kant op. De buurvrouw heeft geen miauw gehoord omdat het bootje te verweg lag in de tuin en in de winter kom je niet veel in de tuin.

Conclusie van dit hele mooie, grappige maar ook bijzondere verhaal is dat flyeren, bij je buren vragen en vooral volhouden ZIN heeft. Ik heb het hele internet afgezocht naar positieve verhalen en nu hoort deze daar ook bij! Onze Bink is terug en dat door een roos die eigenlijk helemaal niet nog moest uitkomen in de winter...