Het bijzondere verhaal van de kat zonder staart

mox4r9dj_1236949-mn82snfn_ks.jpg

Op 23 juli werd erbij mij een bijzondere kat aangemeld, zonder staart en met prachtige tekeningen op het lijf. Dat er een bijzonder verhaal te voorschijn zou komen had ik niet verwacht. Een aantal dagen later belde de vindster mij met de mededeling dat deze kat gechipt was, maar dat het telefoonnummer niet meer werkte. Volgens de chip zou de kat uit Vianen komen. Ik heb meteen mijn collega's gebeld waarbij Vianen in de regio ligt (want er zijn ook nog eens 2 plaatsen die zo heten in ons land). Beide moesten mij helaas teleurstellen. Maar ik geef niet zomaar op, want de chip stond geregistreerd bij het NDG, dus dan daar maar contact mee gezocht. Het NDG kon mij niet heel veel meer vertellen, maar ze hadden wel een naam en emailadres voor mij. Ik heb gelijk een mailtje gestuurd en ben op facebook gaan zoeken op de naam en heb via daar ook een bericht gestuurd. En toen was het wachten begonnen, maar al vrij snel kreeg ik een telefoontje van de eigenaar. Deze wist even niet goed wat hij moest zeggen, want Luna bleek al 2 jaar vermist te zijn. Luna woonde vanaf dat ze 4 jaar oud was bij meneer, ze heeft een ongeluk gehad en verloor haar staart. En van de 1 op de andere dag was Luna weg. Overal gezocht en gevraagd maar zonder succes. Na een half jaar ging meneer verhuizen, maar helaas zonder te weten hoe het met Luna ging. Nooit heeft hij meer iets vernomen van haar tot ik hem sprak. Je kunt je voorstellen dat wij beide stil vielen door alles. Met meneer had ik de afspraak gemaakt dat hij het even zou laten bezinken en zou kijken waar Luna zou gaan wonen, want Luna woonde toen die tijd met hem en zijn toenmalige vriendin. Na een aantal dagen spraken we mekaar weer en Luna zou naar zijn toenmalige vriendin gaan. Een goede oplossing leek mij Eind goed, al goed! Toch weer het bewijs dat chippen erg belangrijk is, maar ook een goede registratie. Djamilla van Lochem Amivedi Geldermalsen/West-Betuwe