Metamorfose Dexter

wt4ra8n2_IMG_0961.JPG

Onze poes Dexter hadden wij voor het laatst gezien eind mei. Sindsdien spoorloos. We hebben geprobeerd dmv berichtjes op Facebook, buurt app en Amivedi om haar terug te vinden, maar tevergeefs.

Verschillende keren wel reacties van mensen uit de omgeving gehad, maar steeds was het niet Dexter.

Afgelopen week maakten we ons klaar voor vakantie en stonden op het punt weg te gaan. Ineens stond er een vrij forse gestreepte poes in de tuin en wilde ook binnen komen. Ik had toevallig de avond ervoor kennis gemaakt met de poes van de nieuwe buren en had toen al gezegd: die lijkt op onze vermiste poes, maar dan wat dikker. Nu dacht ik dus dat deze poes van de buren was. Ze bleef maar kopjes geven en wilde steeds binnenkomen. Uiteindelijk liet ik haar in de keuken zitten terwijl ik heen en weer naar de auto liep.

Ondertussen de buren een bericht gestuurd maar hun poes bleek gewoon binnen te zitten. Ik bekeek de poes nog eens goed en begon te twijfelen, oogkleur en vacht en tekening op de kop waren precies Dexter! Ik vroeg mijn vriend een paar keer: dit kan Dexter toch niet zijn? Moesten er zelf om lachen omdat het Dexter leek in een 'grootverpakking'.

Haar miauw klonk wel iets anders. Ik dacht, laat ik haar optillen, maar dat voelde echt anders dan Dexter door de goed gevormde buik. Het kon Dexter toch echt niet zijn? Zoveel verandering in drie maanden?

Daarbij werkt het kattenluik alleen op de chip van Dexter en ook die ging niet open. Wij zijn vertrokken voor vakantie. Niet snel daarna al foto's van buren van deze poes, of het niet Dexter was die in onze tuin zat te miauwen? Wij stuurden terug dat we voor vertrek de poes al hadden gezien en we niet wisten waar die hoorde. Na de middag een telefoontje en foto van de poes op onze tuintafel van de buren ontvangen, dat ie toch wel veel herrie bleef maken in de tuin en of we het wel zeker wisten?

Ik begon opnieuw te twijfelen en belde Bea, zij werkt ook voor stichting superkatten en heeft een apparaat om chips uit te lezen. Niet lang daarna ontving ik een appje: het is Dexter!! Ontzettend verrast, perplex, bovenal heel blij!!!

Maar ongeloof dat we haar allebei niet echt hadden herkend. We hadden Dexter al ruim vijf jaar en kennen haar door en door! Nu was het zo gelopen.. en als iemand anders dit had meegemaakt had ik het zelf niet kunnen begrijpen waarschijnlijk.

Ze kan jammer genoeg niet vertellen waar ze is geweest, maar we denken dat ze misschien ergens binnen is gehouden (ze is een makkelijke poes, aanhankelijk ook soms naar anderen) en zeer goed/ veel eten heeft gehad. Ze is nu aan het wennen aan Dobby, een kitten, katertje die we al hadden aangeschaft voor Dexter verdween. Ze hadden dus net geen kennis gemaakt.

Hopelijk worden ze vriendjes en laat Dexter het uit haar hoofd om ergens anders te verblijven 😊