Sarah waar ben je

aefs4dlz_griekse_landschildpad01Bg4.jpg 15-08-2017 is onze Sarah, een Grieks landschildpad, ontsnapt en aan de wandel gegaan. Tuinen doorzocht echter zonder resultaat. Rond 14.00 uur wordt ze gesignaleerd door een buurman die zijn honden ging uitlaten. Deze buurman had gezien dat mijn man en naaste buurman aan het zoeken waren geweest en komt zeggen dat hij onze Saar had gezien. Echter toen we bij de plek aangekomen waren was er geen schildpad meer te zien. Het regende pijpenstelen dus vermoedde dat ze de bosje in gegaan was om te schuilen. Na werkelijk alle bosjes in de omgeving en nog in andere tuinen gezocht te hebben, geen Saar. Nu worden schildpadden erg onderschat qua tempo maar gezien de straal waarin we gezocht hadden konden we alleen maar concluderen dat in de tussentijd van signaleren en wij op de plaats aan kwamen, wat hooguit enkele minuten was, ze gevonden en meegenomen was. Het was inmiddels avond geworden. Flyers gemaakt met een afbeelding van Sarah om in de wijk op te hangen in de hoop dat degene die haar gevonden had zich zou melden en uiteraard ook Amivedi op de hoogte gesteld van de vermissing. Met succes want s'middags meldde een buurvrouw dat zij wist waar Sarah was, Andere buren hadden haar gevonden en meegenomen en de dieren ambulance gebeld. Wij helemaal blij en gaan bellen waar we uiteindelijk in de dieren opvang aan de Abram van Stolk weg uitkwamen. Daar was geen schildpad binnen gebracht op 15 -08. Vreemd, dan maar weer even langs de buurvrouw. Zij was pas om 17.00 uur weer thuis dus toen het hele verhaal van het vinden en ophalen door de dieren ambulance inclusief ontvangstbon en telefoonnummer. wij weer blij. Mijn man heeft direct het 010 nummer gebeld dat op de bon stond en kreeg contact met een medewerker. Daar het al na 17.00 uur was en in de auto zat kon hij even niets voor ons nakijken , dus of we de volgende dag maar even terug wilde bellen. Zo gezegd zo gedaan. MET AFGRIJZEN KREGEN WIJ DE MEDEDELING DAT ONZE SCHILDPAD 15 MINUTEN NADAT ZE OPGEHAALD WAS UIT GEZET WAS DOOR DE DIEREN AMBULANCE MEDEWERKER IN EEN PARK MET EEN ONDOORDRINGBAAR BRAAMSTRUIKEN GEBIED AAN DE OLYMPIAWEG Zelf is hij na het telefoontje van mijn man gaan zoeken op de plek waar hij de schildpad uitgezet had en de volgende morgen weer. Zonder resultaat. Wij zelf zijn naar de dierenambulance gereden en met de bewuste medewerker naar het park gegaan. Het was een ramp, zo ongelooflijk dicht gegroeid dat er geen doorkomen aan is. Al moet de onderste steen boven komen ik eis dat de dierenambulance medewerker er voor zorgt dat onze Sarah gevonden wordt. ik ben ongelooflijk geschokt en verbijsterd door het handelen van de dieren ambulance. Ineke Oordt 0651424676