Nuka is weer thuis!

5sjpx4w8_8b698d99-769f-4a44-ba9c-72c6178e61d5.jpg

Sinds 14/07 was mijn lieve zwarte kat kwijt. Wegens een ongeluk waarvan ik moest herstellen woonde ik een paar maanden bij mijn moeder. Omdat ik gek ben op mijn kat heb ik hem meegenomen naar Hoogeveen, waar nog een andere kat woont. Ze leken elkaar te accepteren en ook twee kittens van de buren, die vaak in onze tuin rondbanjeren, negeerde hij gewoon. Daarom heb ik hem iets eerder naar buiten gedaan. Ik dacht, dat komt toch wel goed. Maar na enkele nachten elke keer wel thuiskomen dacht hij die nacht waarschijnlijk "ik ga op pad, hier is het veel te druk". De dagen daarop hebben we de hele buurt ingelicht, een poster opgehangen in de supermarkt en een bericht op een 'huisdieren-vermist' facebookpagina van Hoogeveen gezet. Af en toe kregen we meldingen van zwarte katten en bijna elke dag gingen we een rondje met snoepjes: kijken onder de auto's etc. Maar hij was van de aardbodem verdwenen. Tot vandaag! Iemand had gisteravond zijn halsband gevonden (waar ik met plakband een klein briefje op had geplakt met mijn telefoonnummer). Hij móest in de buurt zijn! Vanochtend las ik het bericht en we zijn gelijk gaan zoeken. En ja, daar was hij. Een beetje mager, hongerig, maar verrassend goed in zijn vacht. Niet bang, maar wel verstopt in de bosjes. Als je niet wist dat hij daar zat, zag je hem niet. Nu is hij lekker thuis, volgepropt met brokjes aan het uitbuiken op de bank. Ik weet dat het moeilijk is als je huisdier weg is, maar het is echt waar: geef de moed niet op! Ik ben zo dankbaar voor iedereen die heeft helpen zoeken. En aan iedereen die nog op zoek is naar zijn kleine mormel: blijven zoeken, ik hoop heel erg dat jullie diertjes ook allemaal weer thuis komen!