Na 6 jaar weer in mijn armen

ami

HERENIGING VAN WILSON EN ZIJN BAASJES NA 6 JAAR

Hieronder het verhaal van Marcella.

Het is de ochtend van 6 april 2011 mijn man, laat onze katten Wilson en Cleo naar buiten voordat hij naar zijn werk gaat. Wilson hebben we gekregen als kitten van vrienden. Hij was ongeveer 1,5 jaar oud. Een lieve ondeugende kater. We hebben ook een volwassen andere kater, Cleo. Ze vonden het heerlijk om buiten te ravotten. Als we aan het einde van de dag weer thuiskwamen van het werk stonden de twee lieve kopjes te wachten op hun eten. Alleen op deze dag was het alleen Cleo die kwam aanlopen. Wilson was er niet…. Ik kreeg het direct benauwd. Ik wist dat het niet klopte. Hij was er altijd.Die avond hebben we gezocht, geroepen, maar helemaal niets… De dagen erna hebben we samen met familie en vrienden ruim 1.500 flyers in de omgeving door de brievenbussen gedaan, een bericht geplaatst op Amivedi en op Facebook. Helaas hebben we geen enkele reactie ontvangen.

Chase

In juni ben ik jarig en kreeg ik een ander vriendje voor Cleo, Chase. Een pittige rood/witte kitten. Een dondersteen. Hij nam het verdriet niet weg dat Wilson er niet meer was, maar hij werd mijn vriend en die van Cleo. Afgelopen dinsdag 4 juli 2017 hebben we Chase plotseling in moeten laten slapen op 6-jarige leeftijd. Hij leed aan hartfalen. Nadat we thuiskwamen uit werk zagen we dat Chase heel erg benauwd was. Met spoed zijn we naar de dierenarts gegaan, maar die kon hem niet meer helpen. Wat een klap en verdriet, onze lieve Chase is er niet meer… Wilson is terug En dan is het vrijdag 14 juli 2017. We zijn 1,5 week verder na het overlijden van Chase. Mijn man belt me en vraagt of ik even wil gaan zitten. Hij werd gebeld door Stichting Zwerfkatten Rijnmond dat Wilson is gevonden. Ze hebben zijn chip uitgelezen en het is echt Wilson. Hij zit in de opvang in Rotterdam. Hij is gezond, lief en we mogen hem ophalen… Bericht van Chase? Een paar uur later ben ik daar. Ik loop de gang in en zie hem direct zitten. Ik krijg het warm en koud tegelijk. Hoe kan dit? Hij is wat groter geworden want hij is inmiddels 8 jaar oud! Ik doe het deurtje open en hij kruipt direct tegen me arm aan. Ik aai hem, hij geeft kopjes en hij begint te spinnen. Ja, dit is hem… Misschien is het te mooi om waar te zijn maar is dit een boodschap van Chase? Hoe dan ook… we zijn enorm blij dat Wilson er weer is en Cleo ook.

Nogmaals wil ik iedereen bedanken die eraan mee heeft gedragen om Wilson weer bij ons terug te brengen! We waarderen dit enorm. Wat is de les die we hiervan kunnen leren? Geef altijd uw huisdier op bij het meldpunt van Amivedi, via www.amivedi.nl. Wij, de vrijwilligers van Amivedi gaan dan opzoek in onze database of het dier bekend is, zetten het op onze Facebook pagina die door enorm veel dierenliefhebbers wordt gelezen. Hier in het Rijnmond gebied hebben we ook actieve groepen die ook fysiek naar de dieren uitkijken. En heel belangrijk: WANHOOP NIET ook als het langer gaat duren, uw huisdier blijft in onze database staan en zie het bovenstaande verhaal, 6 jaar na dat vind er dan toch weer de hereniging van baasjes en hun geliefde huisdier plaats. Maar voor dit alles, LAAT uw huisdier CHIPPEN, en registreer de chip. Een gechipt en geregistreerd dier heeft 60% meer kans dat het terug gevonden wordt.

Henk de Heer, Coördinator Amivedi Zuid Holland