De garagekid returned!

garagekid

Ik ga twee weken op vakantie en mijn lieve overbuurvrouw wil wel op Mindy passen. Als ik een kleine week weg ben, krijg ik bericht van haar dat ze Mindy nog niet heeft gezien, maar dat ze de eerste paar dagen wel heeft gegeten. Maar... dat ze de laatste twee dagen ook niets meer heeft gegeten.

Samen met een andere buurvrouw is ze al op speurtocht geweest in de buurt en heeft ze allerlei mensen gevraagd, maar niemand heeft Mindy gezien. Ze maakt zich zorgen en besluit mij hierover een sms te sturen. Ik maak me ook zorgen natuurlijk en besluit een dag te wachten. Nog niets.

Samen met mijn vriend besluiten we toch maar naar huis te rijden... op deze manier vakantie vieren is niet leuk. Na een lange rit van 18 uur kom midden in de nacht op dag 4 thuis, en ga gelijk zoeken. Het is doodstil buiten en al snel hoor ik gemiauw uit een garagebox vlakbij mijn huis. Daar zit ze dus... ze heeft zichzelf op laten sluiten!

Ik bel aan bij de eigenaren van de garagebox... wel wat bezwaard want het is inmiddels al rond 01.00 uur. Er wordt niet opengedaan. Ze zijn toch niet op vakantie? Want misschien zit Mindy al vier dagen in de garagebox! Vier dagen in deze hitte zonder eten en wat belangrijker is: water! Ik maak me zorgen!

Toch maar het telefoonnummer van hen opgezocht op Internet. Gelukkig wordt de telefoon wel opgenomen en doet de eigenaar, in pyama, de garagebox voor ons open. Mindy is gered. Ik ben blij dat ik naar huis gegaan ben want dat was waarschijnlijk niet goed afgelopen. Mindy heeft het spannende avontuur gelukkig overleefd en loopt me de hele dag al als een hondje achterna. Bang dat ik weer weg ga!

Tip: ga 's avonds laat, als het stil is, op zoek naar je vermiste huisdier. En vraag overal of mensen in hun garage willen kijken. Voor de volgende vakantie denk ik dat ik Mindy naar het pension breng, bij de Dierenbescherming. Uit ervaring (ik werk er als vrijwilliger) weet ik dat er goed voor de katten wordt gezorgd en zo krijgt dit avontuur hopelijk geen herhaling!