Blackie is Back

oc1ci5gz_fullsizeoutput_319b.jpeg

Mr Blackie liep op zaterdag voor de pinksteren na zijn buikje vol te hebben gegeten de deur uit, normaal komt hij niet verder dan 3 tegels in de tuin maar nu was hij weg. Het ongeloof in mijn hoofd was groot, iedere keer als ik thuis kwam dacht ik alleen maar "hoe dan"?? Hoe kan hij zomaar weg zijn?? Dat kan toch niet??

Mr Blackie is een kereltje van 16 jaar die speciaal voer voor zijn blaas nodig heeft, krijgt hij dat niet dan kan hij verstopt raken en daarmee zijn nieren overbelasten. Dit kan hem uiteindelijk fataal worden. Tevens heeft hij een hernia waardoor hij een beetje raar loopt en het net lijkt alsof hij gewond is.

Na een nacht niet thuis te zijn gekomen ben ik de dierenambulance gaan bellen, misschien had iemand hem wel laten ophalen door zijn rare loopje. Maar nee er was geen melding binnengekomen. Was hij dan misschien geschrokken, en bij iemand in huis/schuur geschoten en zit hij nu opgesloten?

Ik verblijf een tijd op een vakantiepark en mijn angst was dan ook groot dat mensen na het pinksterweekend naar huis zouden gaan en hij opgesloten zou blijven. Ik ben flyers gaan ophangen om te vragen aan mensen in de omgeving of zij hun schuur ed wilde controleren.

Een aantal medewerkers van het vakantiepark vonden dat het ophangen van flyers ongepast was en hebben deze weggehaald. Ik heb hen verteld waarom mijn zoektocht zo belangrijk was i.v.m. zijn speciale voer... zij bleven stug. Ze hadden 6 flyers op belangrijke punten weggehaald, ik heb er 25 geplastificeerd teruggehangen. Maar helaas na het Pinksterweekend nog geen Mr Blackie.

Vanaf het moment dat hij weg was ben ik over het park gaan zoeken, direct uit mijn werk en 's nachts tussen 3-5 omdat ik van de dierenarts hoorde dat katten dan het actiefst zijn. Maar helaas ook zonder resultaat. Steeds meer mensen stuurden mij een berichtje dat ik me er maar bij neer moest leggen dat hij waarschijnlijk een plekje had gezocht om te sterven, dit was voor mijn niet te accepteren. Katten die hun buikje lekker vol eten gaan geen plekje zoeken...

Na 8 dagen (dag en nacht zoeken) was de hoop wel in mijn schoenen gezakt en liep ik werkelijk als een zombie over het park... toen ineens op zondagmiddag mijn telefoon ging. Een Duitse mevrouw die vertelde dat ze waarschijnlijk mijn kat had gevonden. Zij was zelf donderdags na de pinksteren op het park gekomen en vond een zielig katje in haar tuin die heel schichtig was en mager... ze vond hem heel zielig en heeft hem verzorgd (ze kon niet in de buurt komen of hem pakken maar was wel zichtbaar dankbaar voor de aandacht en voedsel).

Aangezien zij zelf op maandag terug naar Duitsland zou gaan heeft ze contact op genomen met de vereniging van huiseigenaren hier op het park met de vraag of iemand hem misschien wilde verzorgen of dat hij opgehaald zou worden door de dierenambulance. Deze meneer toonde de flyer en ja hoor ze herkende hem direct en ze heeft mij gebeld.

Ik ben direct naar haar huis gegaan, ze was zelf niet aanwezig, om te zoeken en te roepen maar jemie nog geen resultaat. Met verslagenheid liep ik uit haar tuin toen ik naar links keek. Tussen haar schuurtje en de schutting zat een smalle strook en ja hoor ik kijk zo in zijn grote gele ogen... WAHOO ja Mr Blackie!!!

Ik kom hem zo pakken en hem meenemen. Wat was hij blij om mij te zien... Nee hij gaf geen pukkel. Hij leek eerder verontwaardigd dat ik hem meenam, maar eenmaal thuis was zijn blijheid op en top!

Hij is nu niet meer bij me weg te branden... Ik ben zo blij dat ik niet geluisterd heb naar de mensen die riepen "hij heeft een plekkie gezocht om te sterven" want dan hadden de flyers weer weggeweest en had die mevrouw mij nooit kunnen bellen.

De vraag blijft natuurlijk wel waarom kwam hij dan niet thuis? Ik denk zelf uit angst voor een MainCone die hier rond mijn huis een tiran is... Ik ben daarom die mevrouw, mijn engel, zo onwijs dankbaar dat zij met het voeren mijn kat een beetje aan haar huis heeft weten te binden zodat ik hem kon halen. Echt geef niet op als jij je kat zoekt, als je instinct zegt dat je moet zoeken, zoek!

Flyer de omgeving met de geweldige flyers van AMIVEDI want echt deze vallen op en trekken de aandacht.