PINGO weer thuis via flyer

ygc935ue_IMG_4432.JPG

Precies 5 weken geleden liep Pingo naar het dak van het schuurtje voor een laatste ronde voor het slapen gaan. Diezelfde avond kwam hij niet meer terug, wat ongebruikelijk was voor hem.

De volgende dag hebben wij hem direct als vermist gemeld op Amivedi, Ikzoekmijndier, vermiste dieren Boxtel, ik zoek/ik verkoop Boxtel. Via Amivedi hebben we flyers gemaakt en dezelfde avond rond gedeeld in de wijk. Deur aan deur aangebeld en gevraagd of hij gezien was. Niemand had bruikbare tips of hem gezien.

Gedurende twee weken lang liepen we door onze wijk, roepend naar hem en schuddend met zijn favoriete snoepbox. Een speciaal gekocht zaklantaarn moest ons helpen bij deze zoektocht. Geen teken, geen kat… Om moedeloos van te worden!

Na een week plaatsten wij zijn eerste vermissingsadvertentie in de krant Mooi Boxtel. Direct die middag kreeg ik een tip van een mevrouw die naast de begraafplaats woonden. Een zoektocht leverde niets op maar ook dit gebied namen we mee in onze vaste route. De begraafplaats ben ik enorm gaan waarderen. Een serene rust en mooi aangelegd… maar geen Pingo! De beheerder beloofde mij de vermissingsposter subtiel op te hangen bij de ingang. Wat een lieve man, hij was echt begaan.

In korte tijd hebben we veel omwonende leren kennen, in bijna alle gevallen lieve mensen die inmiddels zijn vermissing hadden opgemerkt. We hadden veel tips ter harte genomen die op diverse websites werden gegeven. Pingo moest gewoon terugkomen! Na nog een week van hopen en wanhopen plaatsten we een nieuwe advertentie in het Brabants Centrum. Hierop kwam helaas geen tip.

Wel door het herhaald plaatsen op Facebook en hulp van Amivedi, Stichting Zwerfkat Boxtel, Ikzoekmijndier, kwam Pingo inmiddels breed in beeld bij de bewoners van Boxtel. Plots kwamen van meerdere kanten tips. Elke tip namen we serieus. Gisteren kreeg ik een telefoontje van een jongere van La Salle. Ze waren er van overtuigd Pingo gevonden te hebben. We stonden op het punt te gaan eten maar besloten direct naar ze toe te gaan.

Helaas geen Pingo maar we vonden de vergissing begrijpelijk. Ik probeerde de kat over te pakken maar een stevige beet en diepe kras in mijn hand was het gevolg. Vanochtend zat ik bij de dokter voor een tetanusspuit en antibiotica. Zucht wat een beproeving…

Vanavond zat ik naar een interview te kijken van Brenda van de Laak van Stichting Zwerfkat Boxtel. Een hoopvol verhaal wat mij weer wat moed gaf op het in leven zijn van Pingo. Zwerfkatten waren volgens Brenda zeer vindingrijk in hun overlevingsdrang. Halverwege het interview kwam het telefoontje. Een lieve vrouw vertelde mij dat sinds enkele dagen een rode kater met een witte borst in haar tuin verbleef. Ze had hem gevoerd en het was haar opgevallen dat hij redelijk tam overkwam. Wel was hij erg mager. Ze voerde hem met alles wat ze in huis had.

Nadat ze had gesproken met haar zus over de kat kreeg ze de tip te kijken op internet naar een vermissing van een rode kat in Boxtel. Ze trof de vermissing op Ikzoekmijndier en zag de naam Pingo staan. Bij het roepen van zijn naam kwam hij direct naar haar toelopen. Door vermelding van mijn telefoonnummer was het contact snel gelegd. Ik kon het bijna niet geloven maar Ans, de vrouw die Pingo de afgelopen dagen zo liefdevol had verzorgd, was zo overtuigd dat, gedurende de vijf minuten rijden, mijn hoop met sprongen begon te groeien.

Aangekomen in haar tuin knielde ik en riep zachtjes Pingo's naam. Luid miauwend liep hij recht in mijn armen… Pingo was eindelijk gevonden! Samen met Ans heb ik nog een borrel gedronken en ben daarna naar huis gereden. Bij binnenkomst zag je bij Pingo een feest van herkenning, eindelijk thuis.

Dit bericht nu schrijvende zit hij naast mij. Ik moet regelmatig stoppen want meneer wil een knuffel. Hij heeft twee teken in zijn nek en ruikt naar diarree en is mager en doodmoe. Maar hij leeft en we hebben de moed niet opgegeven.

Voor alle mensen die hun kat nog niet hebben teruggevonden, GEEF NIET OP. Probeer zoveel mogelijk kenbaar te maken dat je zoekt naar je kat. Vertel het aan alle mensen die bereid zijn je verhaal aan te horen. Mede dankzij al deze attente lieve mensen hebben wij Pingo terug weten te vinden.

Dus blijf hoop houden!!! Pingo Vermist 9 mei 2017 Boxtel , gevonden 13 juni 2017 Boxtel, 2 km. van huis.