2 dagen eenzame opsluiting

ami 1 (1)

Odin bleef wel vaker, zeker met mooi weer, een hele middag of avond weg maar liet zich zeker altijd even zien, zodat ik weer gerustgesteld was. Maar nu was het inmiddels zondagavond en had ik hem al sinds zaterdagavond niet meer gezien. Er was iets mis, ik wist het zeker.

Ik liep een paar rondjes, rammelend met brokjes en zijn naam roepend. Niets.Alle andere buurtkatten lieten zich zien behalve hij! Dat was niet normaal.

Ook de volgende ochtend, toen ik vroeg naar mijn werk moest, kwam hij me niet zoals gewoonlijk rond 04:30 boven begroeten om me wakker te maken en om brokjes te vragen.

Voor ik vertrok zocht ik nog een rondje, maar geen Odin. Die ochtend maakte ik flyers op mijn werk en eenmaal thuis gooide ik ze bij alle buren rondom en in een straal van zo'n 400 meter in de brievenbus.

Ik zat net uit te huilen bij mijn moeder die in dezelfde straat woont als ik, toen ik een belletje kreeg van een achterbuurvrouw verderop: ze had met het mooie weer het hele weekend in haar tuin gewerkt en dus de deur van haar schuurtje steeds opengelaten.

Toen ze de flyer las waarin ik vroeg toch even in schuurtjes en andere plekken te kijken, dacht ze: toch nog maar even dubbelchecken. En daar vond ze mijn lieve schat, verstopt in een stenen plantenpot! Dit doet me maar weer beseffen hoe belangrijk het is heel snel te reageren zodra je vermoedt dat je kat zoek is en hoe goed flyers verspreiden helpt.

En natuurlijk ook oplettende buren die de moeite willen nemen hun schuurtje of slaapkamer goed te checken voor ze deze op slot doen. 'Curiosity killed the cat', luidt een Engels spreekwoord. Bij Odin was dat bijna het geval geweest. Maar nu is het feest dat hij weer terug is!

Heerlijk!