Ongelofelijk maar waar!

AMI amersfoort

En onze kat heeft veel pech en geluk gehad!

Nou, wie had dat ooit gedacht. Na 3 lange maanden is onze 7 jaar oud kater Krijtje weer thuis!

Dankzij de oplettendheid van een gezin in De Bilt (30 km verder op waar wij wonen), is onze kat (weten wij niet hoe, bij hun woning aankomen lopen miauwend bij hun raam, uitgehongerd).

Deze mensen lieten onze kat in hun huis binnen en gaven hem water en iets te eten. Ze hadden zelf ook een kat en brachten hem naar de dierenkliniek, de Bilt.

Gelukkig is onze kater gechipt en gecastreerd. Binnen geen tijd waren wij dezelfde avond gebeld door de Dierenkliniek dat Krijtje levend gevonden was. Wij konden niet geloven wat wij hoorden. In de Bilt!

Ongekend, want 6 jaar geleden is Krijtje een avond weggeweest en kwam verlamd (achterpoten) terug naar huis. Wat nauwelijks te bevatten was: Had iemand hem aangereden of express pijn gedaan, geen idee?

Maar bij UMC Dierenkliniek geweest, ze gaven een adres in Utrecht waar hij geopereerd kon worden. En sinds die tijd had hij natuurlijk wel wat meer gevoeligheid in zijn toen gebroken heupen en dijbeen, maar wel gezond en levend voor een 1 jarige kat destijds.

Sinds die tijd is hij echter een huiskat geworden, helaas nooit een schoot kat, maar bleef wel trouw en in de buurt naast je zitten of kopjes geven, of op je bed slapen. Hij is altijd heel erg verwend geweest. Dus Krijtje bij ons weg - nooit. Dus het nieuws dat hij zo ver was gaan lopen is voor ons echt ongelofelijk! Misschien was hij met iemand meegereden of had iemand wie weet met opzet hem meegenomen en gedumpt zullen we nooit weten, maar het maakt mij wel waakzamer in de buurt dat die 's avonds wordt binnengehouden en alleen overdag naar buiten mag.

Je hoort een hoop over dierenhaters tegenwoordig helaas en buren die houden niet van kattenpoep in hun tuin (ik snap het helemaal). Maar ik ook niet van hondenpoep op straat. Dus ja wij leven in een kritische wereld allemaal.

Het blijft wel lastig maar dankzij de hulp van andere mensen op deze wereld en een CHIP kunnen we nog meer jaren kunnen samen genieten en doorbrengen met onze Krijtje. Hartelijk dank voor de vinders aan Krijtje en Amivedi voor het mogelijk maken voor ons bericht te mogen publiceren dat die destijds zoek was.

Blijf hopen allemaal en altijd chippen!