Vrijwilliger bij Amivedi

Fred Perrier

Hallo mijn naam is Fred Perrier.

Ik ben sinds september 2010 werkzaam bij Amivedi als medewerker van het meldpunt Hoorn (NH). Mijn dagelijkse werkzaamheden zijn het aanmaken van meldingen, het controleren en accorderen van online meldingen, telefonisch en schriftelijk contact met melders (vinder of eigenaar), ook het bieden van een luisterend oor en het geven van advies valt hieronder. Bij iedere melding, zowel vermist als gevonden, verzoek ik de melder zo nauwkeurig mogelijk te zijn op, opvallende en herkenbare uiterlijkheden en tekening in de vacht. Duidelijke foto’s van het huisdier helpen mij om een goed vergelijk te kunnen maken met de meldingen die ik reeds heb staan. Daarbij draagt dit bij aan de herkenning, mensen onthouden nu eenmaal een afbeelding beter dan tekst. Dat neemt niet weg dat een duidelijk signalement hierbij een goede ondersteuning biedt. Voor de eigenaar is het vaak van zelfsprekend hoe zijn/haar kat eruit ziet, maar voor mij en ook het bezoekend publiek op onze site niet.

Iedere eigenaar van een huisdier zou eigenlijk altijd goede foto’s moeten hebben, dat indien nodig deze zo gepakt c.q. verstuurd kunnen worden. Een goede foto is waarop het hele huisdier staat, bij voorkeur dus staand, hierdoor is de eventuele aftekening duidelijk zichtbaar, een foto van beide zijkanten en voorzijde zou het mooiste zijn. Het kleinste detail kan juist het verschil maken tussen een match of niet.
Ik doe mijn werk met veel plezier en zie in iedere nieuwe melding weer een uitdaging om huisdier en eigenaar te verenigen. Daartoe dragen natuurlijk de enthousiaste reacties van de eigenaren bij. Soms moet je ook een nare mededeling doen, het huisdier is gewond of zelfs overleden teruggevonden, dit komt hard aan bij een eigenaar. Voor hen is de onzekerheid weg, maar komt het verdriet hiervoor in de plaats. De tijd van herstel of rouw en verwerking.

Om dit alles goed te kunnen doen en regelen is het prettig als het huisdier gechipt is en goed geregistreerd staat. Dan is het ook duidelijk of het om het juiste huisdier gaat, bijvoorbeeld een effen zwarte kat is op een foto en soms ook in het echt moeilijk te vergelijken, een chip geeft hier onomstotelijk het bewijs. Door een goede en correcte samenwerking met de dierenambulance en –asiel ben ik in staat weer veel huisdieren thuis te krijgen. En dat is onze doelstelling!

_