Oekel is weer gevonden

5f4j5vyp_IMG_8763.JPG

Een paar weken voor de verhuizing hebben wij onze poezenzusjes Oekel en Felix gechipt. Een paar dagen later was Oekel weg. Dit deed ze wel vaker, want het is echt een buitenkat en een jager, maar toch kwam ze dan na een dag of 2 weer thuis dus in het begin maakten wij ons niet zo'n zorgen.

Na 4 dagen, toen Oekel echter nog steeds niet thuis was, maakte wij er melding van en ik schreef Oekel bij verschillende websites, waaronder Amivedi in. Eerlijk gezegd had ik -ondanks de melding- al de hoop verloren aangezien er ''kattenmoordenaars'' in Doezum rondliepen. Ik dacht dat ze door hen zou zijn vermoord of anders zou zijn aangereden. Toen na een week we de bevestiging van de chips kregen, was ik bang dat het te laat zou zijn. Ze zou tenslotte in die week kunnen zijn gevonden, waarbij de chip zou zijn afgelezen en gezien dat ze niet geregistreerd staat.

Na nog een week verhuisden we met 1 kat en het idee dat het zo zou blijven. Nu hadden onze ex-buren wel verschillende katten zien rondlopen die op Oekel leken, maar ze was het keer op keer niet. Nu, na een maand in ons nieuwe huis, kregen wij plotseling een melding van Amivedi dat ze zou zijn gespot in Grootegast, het dorp naast Doezum. Dus vanmorgen sprongen wij met frisse moed in de auto, op weg naar het adres. We werden vriendelijk ontvangen en op dat moment was -uiteraard- de kat even onvindbaar terwijl ze er die morgen wel geweest was.

Na een gezellig gesprek kwam een vrouw plots met 'de desbetreffende kat' de woonkamer in. Ik draaide me om, zag haar, lachte en ging direct op mijn knieën om haar kleine zwarte kopje te aaien. ''Hey Oekel'' zei ik, terwijl ze mij kopjes gaf aan mijn hand. Ik nam haar op schoot en -hoewel ik het al wist- controleerden we haar om te kijken of ze het wel écht was. En dat was ze, gelukkig dit keer wel! Dus na ons bezoekje aan dit vriendelijke gezin in Grootegast reden wij huiswaarts mét kat nummer 2. Inmiddels zijn de zusjes alweer herenigd en maakt Oekel het goed in haar nieuwe huis. Het onmogelijke was waar geworden, deze kat leeft nog en is nog gezond ook! Dankzij de oplettende bewoners die zagen dat deze kat geen zwerver was en Amivedi hadden gebeld, hebben wij onze kat terug.

Ongeloofelijk bedankt!!