Lotje thuis dankzij flyers

k2s2kcav_lotje.png

Op vrijdag werd Lotje geholpen. Het ging zo goed met haar dat ze van de dierenarts op zaterdag al naar buiten mocht. Ze was er ook echt aan toe want binnen was ze bijna niet meer te houden. Dus... Lotje naar buiten.

Binnen een kwartier waren we haar kwijt. En met de uren die erbij kwamen werden we ongeruster. Het gevoel was niet goed, het klopte niet. Het was die zaterdag heerlijk weer, veel buren waren buiten bezig en veel deuren stonden open. We hebben de hele dag gezocht, ik, de kinderen, mn man. Het hele dorp en daarbuiten hebben we meerdere keren afgezocht lopend, fietsend, met de auto... Geen Lotje.

Het werd zondag. Om 06.50 werd ik wakker die dag en om 07.00 zat ik op de fiets. Het was nog rustig buiten dus ik zou haar kunnen horen jammeren dacht ik. Er zat nog weinig blad aan de bomen en lotje zou ik met haar witte vacht makkelijk moeten kunnen zien tussen bruine takken of op de fel groene weilanden. Maar... nergens Lotje te bekennen. Die dag weer meerdere keren gezocht, alleen, met mijn dochter nog op de fiets in de avond nog net voor het donker... Geen Lotje.

Lotje aangemeld op Amivedi. Radeloos. Verdrietig. Macheloos. Er gaat zoveel door je heen.

Maandag de posters en de miniposters (flyers) uitgeprint. De posters op verschillende ontmoetingsplekking in het dorp opgehangen. De miniposters door mijn dochter uitgeknipt. Toen hebben mijn dochter en ik de flyers door de bus gegooid bij onze straatgenoten.

Het duurde nog geen kwartier, toen klopte een buurvrouw aan op ons raam: 'kom even, ik denk dat ik jullie kat in de garage heb!'. Ik liep me en hoopte zo dat ze het was. 'Ja, ik kreeg de flyer dus heb maar even in mijn garage gekeken. Ik merkt aan de de hond dat er iets zat'.

De buurvrouw deed de garagedeur open en ja hoor... onder de auto zat Lotje. Ik riep haar naam, en toen ze me hoorde begon ze zoooo enorm hard te janken en te schreeuwen, hysterisch. Maar ze had door dat ze gevonden was. Ik ging op mijn knieen liggen en na een paar keer roepen en de buurvrouw die met een bakje hondebrokken aan het schudden was gegaan om haar te lokken kwam ze naar me toe en liet zich oppakken.

Ze zag er verrassend goed uit en behalve een auto stond er weinig in de garage van buurvrouw dus ze heeft zich ook niet kunnen bezeren. Ze zat er veilig en droog.

Door zelf ondernemend te blijven en met de flyers van Amivedi en door lieve mensen zoals onze buurvrouw die meedenken en meteen actie ondernemen binnen eigen cirkel van invloed is onze Lotje relatief snel weer gevonden.

We zijn enorm opgelucht en blij dat ze weer thuis is! Lotje zelf is ook heel blij. Ze is nog niet weer van mijn zijde geweken en wil alleen maar knuffelen en miauwen.

amipoes2

Koop onze AMI postzegel

AMIVEDI heeft zes zeer mooie officiële PostNL postzegels. Deze zijn getekend door Francien van Westering en Irina Garmashova. Voor een velletje van 10 stuks (Nederland) betaalt u €11. Hiervan gaat €1,00 als donatie naar AMIVEDI. 


Lees meer
Dol Op Dieren