Het Utopia verhaal

d1s2lmck_14199346_1575763946063268_5333111779238043767_n.jpg

Op donderdag 16 februari 2017 jl. kwam ik rond 04:00 uur 'smorgens naar beneden toe.

Ik zag Mira in de woonkamer zitten, ik pakte haar op en nam haar mee naar boven. Paar uur verder kwam mijn partner mij vragen of ik Mira had gezien want het was tijd voor haar medicatie.

Ik had haar niet meer gezien nadat ik haar mee naar boven had genomen. Als eerste ga je uiteraard zoeken in het huis, de kasten bijvoorbeeld, maar geen Mira. Al gauw dachten wij het ergste...Mira was weg!.

Door onder de poort gekropen is Mira er vandoor gegaan, toen ze nog gezond was kwam ze regelmatig buiten de tuin, maar nu dat ze epilepsie heeft hebben we haar liever gewoon in de tuin, zodat wij haar in de gaten kunnen houden. Overal hebben we gezocht en geroepen.

De dagen gingen voorbij 3 nachten en vier dagen lang gezocht en gezocht, ik werd steeds meer ongerust...waar is ze nu??? De derde dag hadden we overal flyers opgehangen die we hier bij Amivedi hebben kunnen uitprinten. Paar uur later werd ik gebeld door een mevrouw die wist mij te vertellen dat ze al 2 dagen bij hun in de straat rondzwierf. Ik was dolblij!

Toen we gingen zoeken daarin de straat met een aantal lieve mensen, kwam een mevrouw aan fietsen. Ik liet haar de foto van Mira zien, zij kon mij vertellen dat zij precies zo'n kat heeft gezien in haar straat maar dat was helemaal aan de andere kant van de wijk. Ze wist mij te vertellen dat deze kat daar op straat lag te schokken, en ze had de twijfel of de kat het wel zou overleven.

Toen ik dit hoorde dacht ik wel, heej dat kan Mira zijn... maar vertelde de mevrouw dat ze hier al 2 dagen is gezien, dus dat het puur toeval is. Dit gesprek zat mij niet lekker toen ik thuis op de bank zat en ben toch op de vierde dag met zonsopgang richting die straat gelopen waar de mevrouw over sprak. Helaas :( daar geen Mira.

Die dag zijn we uiteraard verder gegaan met zoeken, maar weer zonder resultaat. Rond de middag ging mijn telefoon... Het was de dierenambulance! Meneer uw kat is hoogst waarschijnlijk gevonden en dat het met 100% wel om Mira gaat aan de hand van Mira's chip, en dat het nieuws is dat ze nog leeft! Ik was dolblij Mira komt eindelijk weer naar huis.

En wat bleek.... die mevrouw op de fiets had gelijk, het bleek toch om Mira te gaan... ze is gevonden in die straat waar zij het over had, en waar ik met zonsopgang ben wezen kijken. De mensen die de dierenambulance gebeld hadden hoorde Mira steeds mauwen alsof er een klein kind aan het huilen was. Zij zagen Mira liggen in de tuin met veel kwijl op haar bekje in een epileptische aanval, dat was de rede dat zij de keuze had gemaakt om de dierenambulance te bellen.

Ik heb Mira gauw opgehaald en de mensen ontzettend bedankt, ik vertelde dat Mira al 4 dagen vermist was en haar medicatie niet gekregen had, die ze wel hard nodig heeft. Thuis aangekomen heeft Mira gelijk medicatie gehad en daarna heerlijk op een warme bed in slaap gevallen. Mira had de hele dag geslapen. In de avond uren kreeg Mira weer een klein aanvalletje een cluster aanval noemen we dat dan, daarna weer heerlijk in slaap gevallen.

Ik ben toen met haar naar de dierenarts geweest, en Mira is nagekeken en heeft een bloed onderzoek gehad, alles bleek in orde, alleen haar medicatie zat te hoog, dus misschien voor haar de redding geweest om die 4 dagen het uit te kunnen houden zonder medicatie. Tot heden gaat het erg goed met Mira, sinds dat ze weer is thuis gekomen heeft ze de volgende dag tot heden geen aanvallen meer gehad Ik ben super blij voor haar.

Mira heeft nu alleen last van verkoudheid en gaat binnen kort terug voor een nader onderzoek naar de dierenarts om dan echt uit te laten sluiten dat haar medicatie nu goed op peil is en lekker gezond oud mag worden. Mira heeft wel beginnende staar in haar linker oog en slecht horend geworden in haar linker oor. Mira is gelukkig weer thuis en geniet weer van alle aandacht en de liefde wat ze van mij en mijn gezin krijgt, haar zus Dusty die ook 14 jaar is heeft haar heerlijk verwend met een schoonmaak beurt ze werd helemaal schoongelikt door Dusty.

Mijn kind/maatje is weer terug!! ik bedank Amivedi, dierenarts, de dierambulance, de mensen die ons hebben ondersteund met zoeken en de mensen die haar hebben aangetroffen die wil ik in het bijzonder bedanken!!

Mira betekend ontzettend veel voor mij.