Blijven zoeken en roepen!

qtv2bx0h_9-2-2016.JPG

Als 2 keer sinds december 2016 is Onze rode kater Tijger weggelopen. Beide keren is hij 4 dagen weggeweest. Mijn advies voor het zoeken naar je vermiste kat is het volgende: Je kat heeft een territoriumgebied waar hij vaak verblijft. Ben je hem plotseling kwijt meld hem dan direct bij het dierenasiel in de buurt. Plaats hem ook op de verschillende websites zoals Amivedi of Zoek Huisdier Zoek Eigenaar.

Hang direct posters (flyers) op in je dorp. Zorg dat deze is voorzien van duidelijke foto. Die moet je altijd maken van je kat. Ga vervolgens kijken langs alle wegen en sloten in zijn territoriumgebied, of hij/zij niet is aangereden. Is dit niet het geval en is de kat na een dag of 2 nog niet terug dan zit hij/zij waarschijnlijk ergens opgesloten.

Wij gingen vervolgens als volgt te werk. Eerst de dierenambulance gevraagd of de kat was gevonden. Na ontkennend antwoord de buurt dagelijks 2 keer afgezocht of hij ergens liep. Buren gevraagd of we in de schuurtjes en in de garages mochten kijken. Doe dit wel zelf en roep zijn naam en rammel met een bakje met voer. Waarom: hij kruipt weg of laat zich niet zien of horen als een vreemde roept.

Het kan zijn dat de kat ook de 1e dagen niet op jezelf reageert. Ga dit dagelijks doen. De meeste kans op succes het je vaak na een dag of 4. Ga vooral in de late avonduren alleen op stap en neem scherpe zaklamp en voerbakje mee om te rammelen. Begin niet direct roepen als je van huis wegloopt, de kat kan je dan volgen en alleen nog maar verder weg gaan.

Loop eerst een behoorlijk eind weg, en loop dan al roepend en rammelend met de voerbak terug naar huis. Roep dan bij elke schuur of garage die je tegenkomt zijn/haar naam en wacht een tijdje. Als de kat ergens opgesloten zit zal hij gaan reageren op je geroep, maar dit kan enkele dagen duren. Dus steeds weer elke avond dezelfde routes aflopen en bovenstaande herhalen. Wij hadden beide keren na de vierde nacht succes in de avonduren. Luister heel nauw, want de kat kan eerst zachtjes miauwen omdat hij bang is. Na enige tijd wordt zijn roep steeds luider en kun je hem lokaliseren.

Succes allemaal bij je zoektocht, maar geef niet op !!! Blijf zoeken. Het kan heel lang duren voor je je kat terug hebt.

Theo van der Deen Scheemda