Twee hondjes ervandoor

na terugkomst

Op 5 december is míjn geliefde Bassie overleden. Wát een verdriet! De één zei dat ik meteen een nieuwe hond moest aanschaffen, de andere vond dat geen goed idee. Maar de muren kwamen op me af. Ik was mijn maatje kwijt, maar ook mijn ritme. Tóen werd mijn aandacht gevestigd op een advertentie waarin twee pekineesjes werden aangeboden die de héle dag alleen waren. Afspraak gemaakt en tot mijn ontsteltenis zaten de twee in een afgesloten kamertje in een bench. Heel zielig, daar zaten ze de héle dag. Ik was verkocht!

Ze stonken een uur in de wind! Thuisgekomen wilde ik ze voor de nacht nog even uitlaten. Twee bange hondjes! De één had een halsbandje om, de andere niet en daarom probeerde ik het tuigje van Bassie. Dat bleek te groot, want buiten stapte Bartje, zo heet hij, er vrijwel meteen uit. Hij bleef wél bij zijn vriendinnetje die omgedoopt is tot Noortje.

Het uitlaten ging prima, maar terug bij huis, wurmde ze zich opeens uit het halsbandje en weg waren ze! Wát een schrik! De héle nacht gezocht, geroepen, maar ze kwamen niet.

Ondertussen, 's nachts Amivedi ingeschakeld! De volgende morgen stonden er wildvreemde mensen voor de deur!! Twee zoekteams! Ik wist niet dat dit bestond! Na een tijdje kwam er een melding dat één van de twee aangereden was en door de dierenambulance naar de Hooge Hoeve in Zuidhorn was gebracht! Gelukkig had hij géén letsel. Nadat ik Bartje had opgehaald, ben ik met hem en iemand van het zoekteams gaan zoeken naar Noortje.

Pas in de avond zagen we haar lopen, en nadat ze door een politieagente van de weg, mijn kant op werd gejaagd, zag ze Bartje en kwam naar hem toe En kon ik haar pakken. Wát een opluchting!!! Samen met de agente de beide hondjes naar huis gebracht en daar vielen ze als een blok in slaap! Ik ben Amivedi, de zoekteams, de mensen uit het dorp die ook massaal op zoek gingen, héél erg dankbaar! Goed dat zoiets bestaat!

Els, Garnwerd!