Amivedi werkt!

nbj7bwib_Kwali.jpg

Dit is Kwali. Mijn sloerie-knuffel-kat en is vermist sinds 8 oktober. Kwali mag naar het balkon toe, waar ze in de binnentuinen mag verblijven, maar Kwali mag ook naar de straatkant, waar de boze-mensenwereld zich verplaatst via scooters, fietsen en auto's. Een gevaarlijk terrein voor een klein maar dapper beestje.

Zij kan zich daar prima redden, en vermaakt zich prima. Ook maakt ze duidelijk kenbaar als ze weer naar binnen wil. Tot opeens er geen gerommel was aan de voordeur. Maar haar kennende is ze dan even de hort op. In dit geval was de straat dus leeg, en geen teken van haar te bekennen, en nog na 2 dagen was ze nog niet thuis was. Kwali werd snel beroemd in de straat vanwege alle posters die er hangen, en op alle websites van de buurt, én alle sites waar je een dier als vermist kunt opgeven.

Het wachten op een huisdier is een aanslag op je gemoedstoestand en 8 oktober is best lang geleden als er bij je thuis een dier mist. Tot er vandaag een telefoontje kwam uit Kudelstaart (25km van mijn huis), waar een zeer vriendelijke mevrouw het vermoeden had dat ze Kwali had gevonden. Ze had een klein vermagerd beestje zonder richting of doel zien lopen terwijl ze bij een vriendin wat ging drinken, toen ze op de terugweg het beestje nog steeds zag lopen heeft ze het in huis genomen, eten en drinken gegeven en de dierenambulance gebeld. Ze is op de website van Amivedi (waar je een dier als vermist kunt opgeven) gaan zoeken in een straal van 5 km, maar kreeg het advies van de dierenambulance om verder te kijken dan 5 km. En ja hoor, op pagina 18 stond Kwali. Ik werd dolgelukkig van haar telefoontje en ze stuurde me een foto. Ik kon het gelijk bevestigen dat het Kwali betrof. Ze deelde me mee dat Kwali nu door de dierenambulance naar de dierenkliniek in Amstelveen werd gebracht om haar te controleren. Vanzelfsprekend gelijk gebeld met de vrijwilligers van deze fantastische organisatie en in de auto gesprongen op weg naar Amstelveen om zeker te weten dat het Kwali was. En ja hoor, ze is het. Weliswaar vermagerd en verzwakt maar het is d'r.

De knuffel met haar was een emotioneel weerzien voor mij. Maar ik laat haar nog even achter. Ze blijft nu nog even in Amstelveen om aan te sterken en maandag mag ze weer naar huis. Ik ben dolgelukkig dat ik mijn uitgesteld verdriet voor een eventueel verlies niet hoef aan te spreken, en straks weer lekker dat gerommel en onrust in mijn huis heb.
Hoe zij in vredesnaam 25 km verderop is geraakt is mij een raadsel. Langs de A10 en voorbij Schiphol, en dan nog een stukje.. Hoe dan?? Meegelift, gelopen, openbaar vervoer?

Hoe dan ook, ik ben de vindster enorm dankbaar voor haar alerte blik en inschattingsvermogen.
Ook de vrijwilligers van de dierenambulance en Amivedi zal ik voor altijd (deed ik al, maar toch) een warm hart toedragen en ze kunnen een mooi kerstcadeau in de vorm van een gift van mij verwachten. Kwali komt na een maand weer thuis!! YES!! Nog 8 levens te gaan..