De vakantiekater

smn7741c_20171022_165856.jpg

Toen wij deze zomervakantie vertrokken naar Engeland, was dat met een gerust hart. Mijn schoonmoeder zou in ons huis verblijven en onze drie katten bleven goed verzorgd achter.

Toen we twee weken later terug kwamen en ze ons vertelde dat ze onze driejarige jeweetwel kater Boefie al een paar dagen niet had gezien, waren we nog niet ongerust. Hij gaat wel vaker een paar dagen op pad als het mooi weer is en komt dan bij de eerste regenbui kleddernat terug uit de weilanden waar ons huis aan grenst.

Een paar dagen later hoosde het van de regen en nog steeds geen Boefie. We gingen serieus zoeken, melding gedaan bij Amivedi, flyers uitgedeeld en veel, heel veel door de buurt lopen, vragen en zoeken.

Inmiddels is het twee maanden later en we gaan op herfstvakantie. Onze buren zorgen voor de katten. Op de eerste dag van onze vakantie krijgen we een berichtje: er zaten niet twee maar drie katten op hun eten te wachten!! Hij heeft zelf de weg naar huis weer gevonden. Hij ziet er goed uit en de andere katten vinden het prima dat hij er is.

Tweede huisje of elke nacht even door het kattenluik gepiept om wat te eten en dan de milde zomeravond weer in? Hij kan het ons niet vertellen, maar wat zijn we blij! Voor ons gevoel is ons gezin nu pas weer compleet.