Vreemde kat in de buurt?

Dieren05

Indien de kat geen halsband heeft en gezond oogt, neem dan contact op met het AMIVEDI meldpunt in de betreffende regio. Daar kun je informeren of de kat vermist is. 

Wij raden aan om een kat gewoon te laten lopen als hij er gezond uitziet. Sommige katten gaan nu eenmaal wat verder van huis en kunnen de weg prima terugvinden. Als een dier echt de weg naar huis kwijt lijkt te zijn, is het handig om uit te zoeken of de kat gechipt is. Dit kun je gratis bij elke dierenarts aan de balie door een assistente laten controleren. Bij het asiel kunnen ze uiteraard ook checken of het dier gechipt is. Ook komt in sommige plaatsen de dierenambulance aan huis om te controleren op een chip.

NIET VOEREN! Een veelgemaakte fout is dat mensen katten gaan voeren. Hierdoor komt de kat terug (want een lekkere extra maaltijd laten ze niet schieten). Doordat hij steeds terugkomt, krijg je het idee dat hij echt geen eigen huis heeft. Maar meestal komen ze alleen terug voor het eten. Voer een vreemde kat dus niet! Als een dier ziek is, gewond is of er heel slecht uitziet dan heeft hij/zij natuurlijk wel direct hulp nodig. Je kunt de kat dan zelf naar de dierenarts brengen of de dierenambulance vragen om de kat te komen ophalen.