Lila op reis

AM lila op reis

Avond: 23 november: Een telefoontje van een restaurant in Beekbergen dat een kat steeds maar weer binnenkwam. Na hem buiten te hebben gezet, kwam hij meteen weer binnen als er iemand door de deur ging. De ambulance gebeld, de poes was gechipt met een buitenlands nummer, maar ik kon er zo snel niets van vinden. Was een gevaarlijke plek om de poes te laten lopen, omdat er naast het restaurant een vrachtwagenparkeerplaats was waar er heel veel stonden. Omdat het al laat was heb ik niet verder gezocht en de poes is naar het asiel gegaan.

De volgende dag wat verder gezocht en kwam ik de poes tegen bij Tasso (Duitsland) waar hij ook als vermist stond. Het vindformulier ingevuld, maar na twee dagen nog geen reactie. Meestal zijn ze best snel met reageren, maar deze keer niet. Het asiel heeft later gebeld met Tasso en zij zouden de eigenaar bellen. De poes bleek Lila te heten en woonde 135 kilomater verder in Ibbenbueren. De eigenaar heeft de kat een paar dagen later in Apeldoorn op het asiel opgehaald.

Blijkt maar weer hoe belangrijk het is dat een chip goed geregistreerd staat. Lila is vrijwel zeker met een vrachtwagen meegekomen en het restaurant was de eerste plek waar mensen waren.