Kosta achter plafond

kosta (1)

Onze Kosta is nooit langer dan een paar uur van huis. Maar nu was hij sinds donderdagavond/nacht al spoorloos. Eerst denk je nog: hij is vast op avontuur en komt vanzelf wel terug.

's Avonds de buurt afgezocht en geroepen, maar geen Kosta. Mijn vriend is 's nachts ook nog uitgebreid gaan zoeken, maar nog steeds geen Kosta. Ondertussen schieten alle mogelijke scenario's door je hoofd.

Vanochtend ben ik weer gaan zoeken en na een korte tijd bedacht ik me, laat ik al zijn routes die ik weet, eens volgen. Ik ben al roepend naar het einde van het platte dak van de buurman gelopen. En toen hoorde ik hem! Maar waar zit je? Ging ik naar rechts hoorde ik hem niet meer. Ging ik naar links weer niets. Ik kon niet plaatsen waar hij nou zat.

Weer rondje om het gebouw gelopen, maar nog niets! Het dak maar weer op! Nog steeds niet kunnen plaatsen waar hij nou precies zat. Misschien onder het dak? Maar hoe? En waar? Mijn vriend uit bed getrommeld en gehaast verteld dat ik Kosta heb gehoord, maar ik kan hem niet vinden? Misschien zit hij onder het dak!

Samen naar de buurman in Snel Vaart (winkelpand) en gevraagd of wij in het magazijn mochten kijken. Eerst hoorden we niets, maar toen een hele duidelijk kreet! Ja hoor daar zat hij, tussen het dak en plafond in. Hij kon geen kant meer op! We hebben een heel stuk plafond weg moet breken.

Een half uur later, een hoop gemartel, een hele bange kat en een paar schrammen rijker, heb ik Kosta er eindelijk uit kunnen krijgen! Wat een opluchting! Eind goed al goed en nu weer een blije Kosta! Hij is vandaag niet meer verder gegaan dan ons dakterras en ligt nu boven lekker te snurken.

De buurman wilde de troep per se zelf opruimen dus hebben wij hem bedankt met een grote doos chocola!