De kat van Ellen bij MAXmagazine

Image 082 (1)

‘Het is een echt knuffelbeest’

''We hebben konijnen gehad, een schildpad en nu twee parkietjes en een kat”, zegt Ellen Venema (62) uit Harderwijk. Onze kater Sjimmie is ooit op straat gevonden. Hij heeft een leuke knik in de staart en is een echt knuffelbeest. Mijn man heeft een baard en Sjimmie vindt het heerlijk om daar tegenaan en in te kruipen! Dat is zo’n schattig gezicht. Als ik thuiskom, vind ik het ontzettend gezellig hoe hij me dan luid miauwend, vrolijk tegemoet komt. Naar de parkieten kijkt hij trouwens niet om. Hooguit kijkt hij verstoord op als ze te veel lawaai maken wanneer hij wil slapen. Hij lust eigenlijk alleen brokjes en water. Rosbief laat hij staan, een biefstukje hoeft hij niet en van kipfilet neemt hij hooguit een enkel hapje.” Ellen is al 34 jaar vrijwilligster bij Amivedi, een landelijke stichting met ruim honderd regionale meldpunten waar mensen hun vermiste huisdieren kunnen aanmelden of kunnen laten weten wanneer ze een huisdier hebben gevonden. “Die enorme blijdschap van de mensen als ze hun vermiste huisdier weer in hun armen hebben, is aandoenlijk. Daar doe ik het voor! Ik moet er niet aan denken om Sjimmie kwijt te zijn. Van de vermiste katten wordt trouwens gelukkig 75 procent teruggevonden en van de vermiste honden maar liefst 95 procent! Verder worden er geregeld konijnen, hamsters en parkieten als vermist opgegeven. Ik kreeg ook een keer een melding van mensen die hun Shetlandpony kwijt waren. Maar zelfs die is via onze stichting weer teruggevonden!”

Lees het artikel op MAXmagazine hier.