Ons mannetje Floyd

q0yq3oiz_c49e8829-2c26-4f19-b830-93f8676084f6.jpg

Wij hebben vier katten in huis met allemaal hun eigen karakter en gewoontes. Zo ook Floyd. Hij is een kroelkip maar alleen als hij er voor kiest. Hij is altijd bij me. Als ik beneden ben is hij ook beneden. Als ik boven ben volgt hij mij gelijk. Floyd gaat soms ook naar buiten maar heeft het altijd snel gezien.

Dus dat ik zondag al snel hem miste is niet zo gek. Je wilt ook niet gelijk aan het ergste denken. Maar de volgende dag was er nog geen teken van Floyd. Toen wist ik dat er iets helemaal niet klopte.

Maandagavond Amivedi op de hoogte gebracht en het op facebook gezet. En dan maar hopen dat hij 's nachts gewoon thuis zou komen. Is het rustig buiten etc.

Dinsdagochtend nog geen Floyd. Plan b. Flyers gemaakt en in de wijk opgehangen. Vlaardingen24 gevraagd of ze er een melding van kunnen maken, dierenambulance etc. 

Het was hartverwarmend om te merken hoeveel mensen meeleefde. Op straat stopte een auto met een stikvreemd iemand voor mij om te zeggen dat ze het in de gaten zou houden (ik was op dat moment aan het flyeren).
Iemand anders belde mij op dat ze hem waarschijnlijk hadden gezien en dat ze in de middag met een paar vriendinnen verder zouden zoeken. Via facebook veel lieve berichten of op afstand hulp.

Gisteravond had ik een afspraak waar ik al weken naar uit keek en nu geen meter zin in had. Stel dat ze hem vinden, stel. Mijn dochter is thuis gebleven voor het geval dat. En dat was maar goed ook want twee oplettende hardlopers hoorden een zielig miauwtje uit de struiken. Een van de dames zei tegen de andere dat er een witte Maincoon werd gemist. En daar zat hij. Helemaal aan het einde van onze straat. Wij wonen aan een lange straat, was hij toch nog honderd meter van huis. Is voor een kat niet veel maar wel voor Floyd.

Ze hebben hem weer naar zijn veilige huis gebracht. En nu zit hij weer gezellig zoals voorheen bij mij op de tafel. Het liefst zou ik hem voor altijd binnen willen houden maar ik weet dat ik die strijd toch ga verliezen.

Wat er nu gebeurt is? Het zal altijd een raadsel blijven maar hij is thuis, dat is het belangrijkste.