Cliff is terug bij haar hondenvriendinnetje Muis

l4wxbu87_IMG_4407.PNG

1 september is onze kater Cliff vermist geraakt. Hij is wel vaker een paar nachten van huis weg, het is een scharrelaar en hij is heel nieuwsgierig en sociaal en eet overal bakjes kattenvoer leeg, en blijft waar hij het gezellig vindt gerust wat langer, maar na een week begonnen we ons toch flink zorgen te maken.


We plaatsten een bericht van vermissing op de Amivedi-site en de Dierenbeschermingsite, via mijndieriszoek.nl, printten we posters, strategisch hebben we die verspreid over ons stadsdeel, en op plekken daarbuiten, waar hij wel eens gesignaleerd is.
Onze hele straat zocht mee. Direct kreeg ik heel aardige, attente reacties, veel mailcontact met Ans Tempelman en Janneke Jalving van Amivedi, met tips, een vraag om het bericht ook op de site van De Hereniging op Facebook te plaatsen, daarop volgden meelevende reacties van kattenliefhebbers uit onze buurt, die beloofden naar hem uit te kijken, en veel lieve reacties van mensen verder weg.


Vrijdagavond laat kregen we een sms met een foto van een iets vermagerd en vermoeid ogende kat, onze Cliff, we konden het niet geloven, we hadden al visioenen dat hij overreden was of dat hem anderszins iets overkomen zou zijn. We zijn de koning te rijk hem weer terug te hebben. Het blijft toch Amsterdam Centrum, en heel druk.

De kok van een pub had Cliff op een poster herkend. De medewerkers van de pub hebben lief voor hem gezorgd. Meneer is opgehaald en heeft sindsdien gegeten als een bootwerker en veel geslapen. Hij heeft de meeste nachten buiten moeten doorbrengen die afgelopen 11 dagen, maar nu is hij weer bijgetankt. We houden hem nog een paar dagen binnen, en dan mag hij de buitenwereld weer verkennen. We denken dat hij de weg terug misschien toch niet meer kon vinden, terwijl het hemelsbreed misschien een paar honderd meter van huis was.Of dat hij het geurspoor van onze hond die kant op volgde.


Onze hond Muis en Cliff waren door het dolle heen elkaar weer te zien, echt aandoenlijk, ze zijn vanaf het begin erg gehecht aan elkaar. Cliff wil graag bij Muis in de buurt zijn. Cliff is door mijn broer gered van een restaurant, waar hij in de kelder van de muizen moest leven , nauwelijks daglicht zag, en vermagerd was. Muis deelt hem nu genereus met ons. We laten ze ook wel eens samen uit, heel gezellig, en een mooi beeld voor de toeristen :).

Nu word ik naast mijn jarenlange lidmaatschap voor de Dierenbescherming, tevens met veel plezier donateur van Amivedi. Zo veel onbaatzuchtige vrijwilligers, die hun vrije tijd aan dieren besteden, kunnen altijd financële hulp gebruiken. Ans, Janneke, en Jack, waar ik aan de telefoon zo'n geanimeerd gesprek mee had nadat Cliff was teruggevonden, en alle andere medewekers en mensen die naar hem uitkeken of aardige reacties plaatsten, uit de grond van ons hart, Reuze veel dank, Carien en Maarten Visser.