Anubis weer terug

1pg1vusa_Anubis.jpg

Mijn kat rukte zich los

Zondag middag 12 juli en ik zag niet omdat hij achter mij wegrende waar hij naar toe ging. Vanaf die tijd bleven wij zoeken. Tot laat in de avond maar hij liet zich niet meer zien. We dachten hij is ver weg. Later las ik dat katten zich meestal schuilhouden in de buurt.

Ik ging laat in de avond zoeken waar ik dacht dat hij heen gevlucht was. Geen Nuppie zoals ik hem noem. Er zijn meteen flyers gemaakt en opgehangen waar hij kon zijn in de buurt, maar ook daar buiten. Later keek ik wel naar hem uit in de middag ook tot laat. En ook met de fiets stap voets gereden door alle straten rondom ons huis. Maar niets.

Ik besloot om alleen vroeg in de ochtend te zoeken omdat het dan nog stil was en hij misschien niet bang zou zijn en 4 uur lang van 04.00 tot 08.00. Onder autos met het licht van mijn mobiel. In de struiken achter potten en in bouwval in de buurt onder bankjes achter fietsen etc. Geen Nuppie. Roepen schudden met een zakje lekkers waar hij altijd op af kwam met mijn: kom eten! stem maar niet te hard net alsof ik thuis was met hem. Ik werd er moedeloos van.

Alle andere katten kwamen wel te voorschijn. Gisteravond laat weer flyers opgehangen en gegeven aan mensen die altijd vroeg zijn een kranten opslag, de fietsenmaker. Vanochtend de vierde dag... had ik zoiets van zal ik gaan? Ik vind hem misschien weer niet. Geloofde het ook niet eigenlijk. Maar wilde niet opgeven .Misschien wacht hij op mij? En ik had op internet gelezen dat je kat je energie voelt dus positief blijven denken...

Ik ging weer met mijn zakje lekkers en zaklamp en een zakje met zijn kattebak zand en strooide dat van de buiten deur een beetje op de rand van de stoep waar plantjes groeien een beetje bij de fietsen rek waar hij was gevlucht .En toen bij de hoeken van het grote huis tegenover ons waar ik hoopte dat hij daarlangs was gevlucht. Ik ging daar ook om de hoek. Waar ook autos staan. Ik hoopte dat hij de drukke straat niet overgestoken ís een stukje verder rechtuit.

Ik keek met mijn lamp onder de auto aan de achterkant. Ik kon ook meteen de andere zien. Niets. Toen in het midden tussen 2 auto's in en zei weer zijn naam en toen hoorde ik mauw zachtjes ik keek achter mij zag niets. Ook niet onder de auto. Ik bleef op mijn hurken zitten en zei weer zijn naam en hoorde weer mauw, vlak bij mijn oor ik scheen onder de rechter auto en zag hem te voorschijn komen van het voorwiel af. Ik legde wat snoepjes op de grond bang dat hij weg zou renen maar hij bleef naast me staan liet zich oppakken en ik bracht hem thuis.