Flattekat weer veilig

qa0x5k8u_image.jpg

De vijfde dag was het vandaag al dat onze Flattekater zoek was. Flattekat is het liefst buiten, maar hij komt dan wel regelmatig even langs en als we 's avonds roepen, komt hij altijd. Dus toen we hem vrijdag de hele dag al niet gezien hadden én hij niet kwam toen we riepen, wisten we gelijk al dat het niet klopte. Omdat die vrijdag ook net de schoolvakanties begonnen waren, was ik al bang dat hij ergens opgesloten zou zitten. Hij is namelijk strontnieuwsgierig en noch voor vreemde mensen, noch voor honden bang.

Hij probeert vrijwel dagelijks bij een van de buren naar binnen te glippen. Toen meneertje er zaterdag nog niet was, hebben we het zoekcircus aangezwengeld. Gemeld bij @Amivedi, het asiel, de dierenambulance, bij alle dierenartsen in het dorp, op drie verschillende websites, flyers in de straat uitgedeeld. De volgende dag nog meer flyers in omliggende straten.

Elke avond een ommetje lopen en roepen en fluiten. (Ja, het is net een hond, hij komt als je fluit). Niets. Gisteren wilden we posters in de wat ruimere buurt ophangen, maar door de regen werd dat vandaag. Vanavond al de eerste fake-beller aan de telefoon die tegen een beloning wel wilde zeggen waar hij de kat had gezien.

En toen .... net toen we onze zoon naar bed aan het brengen waren, belde een overbuurvrouw. Zij had vanmiddag een kat gehoord in de garage die aan haar tuin grenst. De bewoners daar waren op vakantie. De mensen die op het huis passen, hadden vanmiddag al vast wat water en voer onder de deur door geschoven, Mijn man is gelijk mee gegaan. Gezamenlijk de garagedeur, waar natuurlijk niemand een sleutel van had, een stukje opengewrikt. En ja hoor, daar was ons monstertje. Wat een opluchting!

En Flattekat? Die wilde gelijk weer naar buiten. Tja, wat wil je, als je als echte buitenkat bijna vijf dagen opgesloten zit. Maar hij moet toch echt tot morgen wachten. Inmiddels heeft hij zich er letterlijk bij neergelegd. Op zijn vertrouwde plekje op de benen van de baas. Wat zijn we blij met al die behulpzame en oplettende mensen!

Bedankt iedereen!