Blij met Amivedi

56h1p1re_SDC10136.JPG

Op 31-05-2015 was onze poes Mousse ineens weg wat ze normaal nooit doet. Ze bleef nooit een nachtje weg en kwam overdag wel tig keer thuis voor een knuffel en om te slapen. Maar 31-05 was dat niet het geval, en ik hoorde het pas van mijn man op 01-06-15 omdat hij mijn zondagavond niet wilde verpesten bij de Toppers. Dinsdag 2 juni heb ik haar gelijk aangemeld bij Amivedi, bij de dierenartsen bij ons in het dorp en bij vermiste huisdieren en bij een kattensite op Facebook.

Wij zijn met tips van deze site aan het werk gegaan, en zijn elke avond door de wijk gaan lopen met onze kattensnoepjes in het bakje en maar rammelen en haar naam noemen, maar helaas zonder resultaat. Woensdag 3-6-2015 hebben wij 300 flyers gekopieerd en op zaterdag 06-06-2015 heeft mijn nichtje die bij post nl werkt bij flyers rondgebracht samen met de post. Helaas leverde dat nog steeds geen resultaten op, maar de hoop hadden wij nog steeds niet opgegeven. Wij bleven hopen op haar terugkomst.

En vandaag kwam het verlossende woord van Amivedi, de dierenambulance uit Woudenberg had haar gevangen, maar ze was weer ontsnapt. Ze moesten een vogel redden en dat hebben ze toen gedaan, maar ze konden het niet uitstaan dat Mousse ontsnapt was dus gingen ze weer naar de plek toe waar ze was gevonden. Toen ze haar riepen kwam ze aanlopen en konden ze haar gelukkig weer vangen, deze keer ging ze in een kooi die goed dicht zat en werden wij gebeld dat ze binnen 10 minuten thuis zou worden gebracht, maar wat duren 10 minuten dan ineens lang.

Het werden geen 10 min maar 30 lange minuten in spanning zitten wachten samen met mijn nichtje en haar dochtertje van 2 jaar. Daar kwam een auto aan helaas niet de dierenambulance, maar 10 minuten later kwam hij de straat inrijden dat kom ik vanuit de speeltuin zien, ik wist niet hoe snel ik bij de dierenambulance moest komen. Ze haalden de kooi eruit en ik riep Mousse en ze reageerden gelijk met een klaaglijk miauwtje van hier ben ik vrouwtje. Eenmaal in huis heb ik het kooitje open gedaan en haar eruit gehaald en ik kreeg gelijk een dikke knuffel van haar. Ze hebben haar een dorp verderop gevonden waarschijnlijk is ze meegenomen door iemand en daar neergezet.

Ze ligt nu heerlijk te slapen en heeft al wat eten en drinken gehad en voorlopig komt ze de eerste 6 weken niet buiten ze zal eerst weer moeten wennen aan het thuis zijn.

Ik wil Amivedi heel erg bedanken voor alles dat we haar op de site mochten zetten en dat ze ons hebben gebeld. Ook bedank ik de dierenambulance dat ze haar hebben gevangen, en natuurlijk iedereen die heeft geholpen met zoeken. Ik ben blij dat er sites bestaan waar je vermiste huisdieren op kan zetten.

Mensen verlies de moed niet als u huisdier is vermist en doe er alles aan om hem of haar weer te vinden, en blijf erin geloven dat ze thuis komen net zoals wij hebben gedaan. Bel ook de dierenasiels op of ze daar misschien is binnen gebracht en laat een chip plaatsen want zo hebben ze onze poes terug gevonden, zonder de chip hadden ze nooit geweten waar ze vandaan kwam en hadden wij haar niet terug gehad.