Dank: Bruce terug!

bruce

Vermissing van Bruce Middelburg 17 maart 2015. Dit was de dag dat onze zwart/witte kater Bruce, zonder enige aanleiding spoorloos verdween. Net als andere dagen zat Bruce buiten als ik aan het werk was. Die dag had hij zijn eten om 17.30 gekregen en wilde meteen weer naar buiten. Het was die dag immers een prachtige zonnige dag. Halverwege de avond was Bruce nog niet teruggekeerd en dit baarde mij zorgen. Bruce kwam altijd aanhuppelen als ik hem riep. Het voelde niet goed waarop ik besloot om 23.00u te gaan zoeken. Dit deed ik de volgende ochtend om 06.00u weer. Op vrijdag besloot ik zwaarder materieel in te zetten en schakelde ik Amivedi Walcheren in, printte ik 600 flyers uit en 100 poster voor op bomen en lantaarnpalen. Mijn motto was; Ik zal ervoor zorgen dat iedereen Bruce leert kennen... levend of niet! Hij moest en zou gevonden worden!

Dat weekend werden alle flyers huis aan huis verspreid en de posters opgehangen met hulp van vrienden en familie. Deze reclame leverde veel telefoontjes op bij Amivedi Walcheren. Ik geloof dat Carin de tel is kwijtgeraakt na telefoontje nummer 30. Alleen waren al deze telefoontjes voor eenzelfde gevonden zwart/witte kater uit Zoutelande. Bruce moest daar zijn waarop ik in mijn auto sprong. Op naar Zoutelande. Helaas, het had zijn jongere tweelingbroertje kunnen zijn, maar dit was niet onze Bruce!

Ik stelde mezelf wel 100keer per dag de vragen: Wat Kan er gebeurt zijn? Zit hij misschien ergens opgesloten? is hij achter de vrouwtjes aan gegaan? Is hij de weg kwijt geraakt? Je wilt zekerheid. De weken daarop waren pittig...

Uit verschillende delen van Middelburg kwamen telefoontjes dat Bruce gevonden was. Helaas waren die allemaal look A likes van Bruce. Ik hield mezelf steeds voor dat zolang Bruce niet gevonden was ik er vanuit moest blijven gaan dat hij nog leefde, totdat het tegendeel bewezen was. In de daarop volgende weken ging er geen dag voorbij dat niets deed dat voor de terugkeer voor onze Bruce kon zorgen. Ik belde de gemeente, het asiel, alle dierenartsen op Walcheren, ging lang bij mensen in de buurt met de vraag of ik in hun schuurtje mocht kijken, struinde internet af en bleef zoeken. Zelfs in de nacht en 'sochtends vroeg wanneer het stil was op straat.

Afgelopen zondag vonden mijn ouders een dode kat in de sloot, notabene vlakbij ons huis. Ik was in tranen. Dit was de verklaring waarom Bruce na zoveel reclame al die weken door niemand opgemerkt was. Bruce moest daar al weken dood hebben gelegen. Met de hulp van Carin mocht ik maandagochtend langs komen bij het asiel om te kijken of er een chip uitgelezen kon worden. Met lood in mijn schoenen ging ik naar het asiel. Er bleek geen chip te kunnen worden uitgelezen. Dit kon twee dingen betekenen; of de chip was dusdanig aangetast door het water dat hij niet meer te lezen was of het beste had geen chip en dus was het onze Bruce niet. Ik had nog geen duidelijkheid na zoveel weken en dat frustreerde me.

Tot die avond...

Mijn telefoon ging en een aardige mevrouw beweerde dat Bruce al een week bij hen in de tuin zat. Na zoveel weken en look A likes van Bruce te hebben gezien durf je, uit zelfbescherming, niet meer te veel te hopen. Ik vroeg haar of ze me wat foto's wilde sturen zodat ik een betere inschatting kon maken voordat ik kwam kijken. Ik opende de foto's op mijn telefoon en kon mijn ogen niet geloven. Daar zat onze Bruce prinsheerlijk te snoepen van de brokjes die hij had gekregen van deze lieve mensen. Ik was door het dolle!

Bij aankomst riep ik zijn naam en kwam hij met z'n staart recht omhoog vanachter het konijnenhok gescheurd. Na zijn buik gevuld te hebben begon hij te spinnen en kopjes te geven in m'n armen. Ik ben deze mensen ontzettend dankbaar! Het is me een raadsel hoe hij zich 48 dagen in zulke goede conditie heeft weten te houden terwijl hij dieetvoeding heeft voor struviet. Een ding weet ik zeker: geeft je kat bij een vermissing niet op totdat het tegendeel bewezen is! Ik hoop dat mijn verhaal een klein lichtpuntje kan zijn voor alle dierenliefhebbers op Walcheren waarvan hun kat is vermist. Na bijna 50 dagen vermissing is onze Bruce kerngezond ongeveer 5 km van huis gevonden. Hierbij wil ik Carin van Amivedi Walcheren nogmaals heel hartelijk bedanken voor alle hulp en steun. Er zouden meer vrijwilligers moeten zijn zoals jij!

Lieve groeten, Liselotte & Bruce