Nooit de moed opgeven

cattwocats

11 mei was onze kater Milo weggelopen uit onze tuin is een binnenkat dus nog nooit verder als de tuin geweest, helaas op die dag waren we hem kwijt, nergens meer te bekennen geen idee waar hij was.

Hulp ingeschakeld flyers flyers in brievenbussen gedaan mensen aangesproken niemand wat gezien of gehoord. Totdat we een telefoontje kregen van een mw die zwerfkatten verzorgd en alles wat bij haar aanloopt en in ons eigen dorp nog wel, daar naar gegaan mijn dochter liep bij hun in de tuin en toen kwam Milo op haar af en ze kon hem optillen en knuffelen we waren zo blij, helaas toen ze hem in het mandje wilde doen schrok hij van 2 mensen die hij op dat moment niet vertrouwde en weg was Milo weer.

We wisten dat hij zich daar ophield en toen gingen we iedere avond samen met paula van de kattenhulpdienst daar op wacht zitten dit hebben we bijna een week gedaan iedere avond tot in de nacht, vangkooien opgezet ook katten gevangen maar niet onze Milo, de andere katten uiteraard te eten gegeven en weer laten gaan waren katten van de buren deze waren wel op de hoogte dat dit kon gebeuren en vonden het geen probleem, wat een medewerking hebben we gekregen!

De moed begon ons in de schoenen te zitten we hielden hoop omdat we wisten dat hij daar ergens moest zitten, en jawel hoor gisteren avond 19 uur de vangkooi op een andere plek gezet met het idee dat hij deze weg zou gebruiken om bij de voederplek te komen, 24 mei 20.30 ging ik kijken of hij al gevangen was maar helaas, weer terug naar de voederplek om daar te gaan kijken zag ik dat de medewerker Paula van de kattenhulpdienst aan het bellen was, en hoe is het mogelijk op de weg naar haar toe zat er toch een kat in de andere kooi, weer terug gegaan en jawel hoor het was onze MILO en wat was hij blij mij te zien miauwen dat hij deed, hij herkende mijn stem meteen.

Ik ben iedereen die erom heen stonden om de nek gevlogen en nu geen tranen meer van verdriet maar van vreugde, MILO is veilig en gezond thuis en wordt super verwend zelfs de honden hebben hem gewassen, heb een ding geleerd: NOOIT DE MOED EN HOOP OPGEVEN!!!

(Foto is niet Milo)