Het is weer lente

Amivedi_lente

Volgens de kalender is het weer lente. De temperatuur laat ons misschien nog in de steek. Maar onze huisdieren voelen hun hormoontjes al weer kriebelen.

Is uw kater/reu al gecastreerd ?? Is de poes/teef al gesteriliseerd ??? Vooral de katten, die niet geholpen zijn, willen graag de wijde wereld in. Maar weet dat een ongecastreerde kater met zijn urine zijn territorium afzet en dat kan zeer onplezierig zijn als dit bij de voordeur van uw buren gebeurd.

Als uw poes niet gesteriliseerd is, kan ze zwanger terug komen van haar paar dagen weg. Vader onbekend, maar u heeft er extra zorg bij.

Kittens zijn zo schattig, maar realiseer u alstublieft dat er jaarlijks zoveel kittens worden geboren en dat ze allemaal een liefdevol thuis nodig hebben? Daarmee blijven mogelijk de ouderen katten langer in het asiel zitten, terwijl ze toch ook zo graag een liefdevol thuis willen.

Maar niet alleen onze huisdieren gaan naar buiten – wij, mensen hebben ook weer zin om in de tuin te gaan werken. Schuurtjes en berging gaan open en met een beetje zon gaan we aan de slag.

Weet dat het kan gebeuren dat een kat overdag een rustig plekje kan zoeken in uw schuur of berging. En dat het maar zo kan gebeuren dat u dat katje voor de nacht in kan sluiten. Voordat u afsluit, kijk alstublieft even of er geen gast ligt te slapen.?

Ben u uw kat kwijt, vraag aan de buren of ze recent in hun schuurtje of berging zijn geweest en of ze even willen kijken of uw kat niet opgesloten is geraakt?? Het voorjaar vraagt andere aandacht van de mens voor zijn huisdier.